Ring til os på tlf. 7027 9000
IMG 2921

Ny ukrudtsbehandling giver højere udbytte af roer

Ved tilsætning af flydende gødning til ukrudtssprøjtningerne ses der en større effektforbedring på ukrudtet i roemarkerne. Det viser et nyt forsøg, VKST har foretaget.

I forbindelse med Roedagen 2017 har VKST afprøvet flydende gødning i ukrudstbehandlingen, og resultaterne viser en overraskende positiv effekt.

”Når man står over for resultatet, er det tydeligt at se, at ukrudtet dækker en meget lavere procentdel i marken. Så den flydende gødning giver en væsentlig effektforbedring på ukrudtet,” siger Lars Andresen, der er planteavlskonsulent og roeekspert i VKST.

Renere mark og større udbytte

Fordelene ved den flydende gødning er ikke til at overse, og sammenkoblet med det økonomiske aspekt, kan roeeksperten ikke se nogen negative effekter ved denne form for ukrudtsbehandling.

”Flydende gødning i ukrudtsbehandlingen er ikke kun en billigere løsning, der sparer dig penge pr. hektar, det giver dig også en renere mark og dermed også et større udbytte, ” forklarer Lars Andresen og fortsætter:

”Og når man kan tilsætte 15 kg N pr. behandling, uden det gør nogen skade, er det en ren win win-situation.”

Første forsøg med flydende gødning

VKST er de første til at afprøve forsøg med flydende gødning i ukrudtsbehandlingen. Resultaterne af forsøget er kommet i forbindelse med Roedagen på Sofiehøj forsøgscenter ved Holeby, hvor der netop har været Efterårstræf for at følge op på resultaterne.