Ring til os på tlf. 7027 9000
Ledelse I Praksis

Optimer bedriften – Tag på lederuddannelse og styr virksomheden i den rigtige retning

At være en god og dygtig landmand er ikke altid ensbetydende med at være en god driftsleder. Mangler du gode ledelseskompetencer, kan det gå ud over dine medarbejderes effektivitet og bedriftens økonomi og fremtid.

Med en ledelsesuddannelse, kan du blive klogere på din egen ledelsesstil, dine potentialer og dine udfordringer. Du får et skarpt blik for dine medarbejderes kompetencer og udviklingspotentialer og styrker dermed bedriftens effektivitet.

Uddannelsen er specielt målrettet de ledelsesmæssige problemstillinger, der finder sted i landbruget, og du får mulighed for både at udvikle dig som leder og som menneske til fordel for dig selv, dit team og din virksomheds effektivitet.

Fra landmand til virksomhedsleder

Efter en analyse og gennemgang af sin bedrift, fandt driftsleder Rasmus Dresen ud af, at hans ledelse var en af bedriftens største svagheder. Han besluttede derfor at gøre noget ved det, og har ikke fortrudt det i et sekund efter.

Jeg er uden tvivl gået fra at være landmand til at være virksomhedsleder, der styrer min bedrift i den rigtige retning

”Jeg er uden tvivl gået fra landmand til virksomhedsleder. Jeg har fået en helhed i det nu, så i stedet for kun at tænke på jord, kommer jeg hele vejen rundt om min bedrift og styrer den,” siger Rasmus Dresen, der er ejer af Holgersminde i Sløserup på Lolland.

”Jeg er blevet fokuseret på, hvad jeg vil, og i hvilken retning bedriften skal styres hen,” forklarer han om sine kompetencer efter endt uddannelsesforløb.

For både ældre og yngre generation i landbruget

VKST udbyder uddannelsen for at hjælpe og understøtte dig som landmand med læring og klæde dig godt på, så du kan imødekomme fremtidens bedrifter.

”Det er tydeligt, at personaleledelse får en større og større betydning i landbruget, og med fortsat udvikling mod større bedrifter, vil denne udvikling blot fortsætte, hvorfor det er vigtigt at have fokus på god ledelse,” forklarer ledelseskonsulent i VKST, Tove Goldbeck Jensen, der er tovholder for uddannelserne.

Som selvstændig kan papir på ens lederevner give en bedre rating hos kreditgiverne

Hun forklarer, at de landmænd, der er uddannet før 2000 typisk ikke har en basisuddannelse i ledelse og derfor har et stort behov for at få opgraderet deres viden på området. På samme måde kan de yngre landmænd, som har basisuddannelsen, også få stort udbytte af kurset på grund af erfaringsudvekslingen om ledelsesværktøjer og den store fokus på ens egen udvikling som leder.

”Og så er det altid en fordel at tage et bevis på dine kompetencer, som du jo også kan tage med til andre erhverv, hvis det skulle blive nødvendigt. Og som selvstændig kan papir på lederevnerne give en bedre rating hos kreditgiverne,” forklarer ledelseskonsulenten.