Ring til os på tlf. 7027 9000
Skat Og Penge

Sidste frist for tilbagebetaling af for meget indbetalt skat i 2017

Af Heidi Rosenkilde Larsen, økonomikonsulent i VKST

Året er ved at gå på hæld, og det er ved at være sidste chance for at indsende anmodning om tilbagebetaling af for meget indbetalt skat i det forgangne år.

Står du i den situation, at din forskudsregistrering for 2017 er beregnet til en væsentligt højere skattebetaling end den faktiske, skal du ikke nødvendigvis vente helt til 3. kvartal i det nye år med at få alle pengene retur. Du kan allerede nu søge om at få din overskydende skat retur. En sådan udbetaling kaldes for en § 55 udbetaling.

Udbetaling til din nem-konto

I skrivende stund er vi nu så langt henne på året, at der ikke vil ske ændringer i frikortet, hvis anmodningen indsendes til SKAT her i december. Udbetalingen af for meget indbetalt skat, vil derfor kun ske som samlet udbetaling til din nem-konto.

Der er to betingelser, der skal være opfyldt, for at tilbagebetalingen kan ske. Der skal sendes en anmodning om tilbagebetaling til SKAT, og din allerede indbetalte skattebetaling skal væsentligt overstige den forventede skattebetaling for 2017.

Indsend anmodning inden nytår

Ønsker du at gøre brug af denne mulighed for tilbagebetaling af skat, skal anmodningen være fremsendt til SKAT inden nytår 2017. Er du lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende, vil du få det resterende beløb udbetalt til din nem-konto. Udbetalingerne til nem-konto sker typisk efter 4-5 uger.

Er du i tvivl, om det er gældende for dig, eller har du brug for hjælp til at udfylde anmodningen, kan du kontakte din økonomikonsulent i VKST for råd og vejledning.