skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
3 Gode Råd Til En Forbedret økonomi I 2021

3 gode råd til en forbedret økonomi i 2021

Hvis du skal skabe resultater og forbedre din økonomi, skal du sætte et mål og gå efter det! Brug de første uger af året på at finde ud af, hvad du gerne vil fokusere på i 2021.

Økonomirådgiver Mie Nøhr Andersen og planteavlskonsulent Ole Schou giver dig tre gode råd til, hvordan du kan skabe bedre resultater.

1.Sæt et mål og gå efter det

-Hvis du vil forbedre din økonomi, så skal du ikke gøre, som du plejer. Start med at analysere dit regnskab og se resultaterne fra de foregående år. Benchmarken i din årsrapport giver et tydeligt billede af, hvor din virksomhed har potentiale sammenlignet med andre, tilsvarende virksomheder, siger Mie Nøhr Andersen.

Det kan eksempelvis være vedligeholdelsesomkostningerne eller maskinomkostningerne, der ligger højere end hos andre bedrifter.

Hun anbefaler, at man sætter færre mål, men til gengæld går målrettet efter dem og hele tiden følger op på resultaterne. Er der medarbejdere på bedriften, skal de inddrages i målsætningen og opfølgningen, så de føler ejerskab og arbejder i samme retning.

2.Du skal agere som en professionel virksomhedsejer

Mie Nøhr Andersen og hendes kolleger oplever, at bankerne stiller krav om en professionel virksomhedsdrift, og det indebærer for eksempel mere og bedre dokumentation.

-Det er min erfaring, at når vi sidder til bankmøderne med en gennemarbejdet investeringsplan og for eksempel en maskinanalyse, der samlet set dokumenterer, at den investering i jord, du ønsker finansiering til, er god, så er bankerne også meget positive, lyder det fra økonomirådgiveren.

-Du skal vise banken, hvad du kan og vil med din virksomhed, så banken får et klart billede af, hvor du vil hen med din virksomhed. Men du skal også gøre det for din egen skyld, for analyserne og for investeringsplanerne er med til at skabe fokus, lyder det fra Mie Nøhr Andersen.

Og kravet om dokumentation, gennemarbejdede investeringsplaner og budgetter er ikke kun for de større virksomheder, det gælder også deltidsbedrifter. For uanset bedriftens størrelse, så er det i alles interesse, at den bliver drevet professionelt.

3.Afgrøder og gødning: Sælg og køb på det rigtige tidspunkt

Som markedet ser ud lige nu, er der penge at tjene og spare med de rigtige dispositioner i planteavlen.

Prisen på afgrøder varierer i disse år mere, end vi er vant til. Det giver en risiko for tab og mulighed for at gøre en god handel. I begge tilfælde skal du først og fremmest tage stilling til, hvad du vil gøre for at sikre din økonomi.

-Som markedet ser ud i øjeblikket, handler det om at sprede sin pris-risiko og sørge for at lægge salget over flere handler, siger planteavlskonsulent Ole Schou, der til dagligt er en del af Kornbasen.dk.

-Lige nu er afgrødepriserne høje, og det er et godt udgangspunkt for at tegne kontrakt for den kommende høst og låse prisen, siger Ole Schou og peger samtidig på, at der er penge at spare ved at handle gødning allerede nu:

-Prisen på N-gødninger er lige nu den laveste i 10-12 år, især når man sammenligner med afgrødeprisen. Det bør man udnytte og sikre sig N-gødning til 2021, og måske allerede nu købe en del af det, der skal bruges i 2022, hvis man har plads på lageret, lyder det fra Ole Schou.

Optimer din økonomi

Vil du læse om andre, der bruger årsrapporten som et værktøj til at skabe resultater? Læs hvordan Henrik Boel Olsen bruger benchmark i årsrapporten til hele tiden at forbedre resultaterne.

Eller kontakt din økonomirådgiver for en snak om, hvad du med fordel kan sætte fokus på i 2021.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV