3 gode råd til lederen – Sådan skaber du den gode arbejdsplads

27. februar 2020

Den gode arbejdsplads er altafgørende for produktivitet og økonomi, og har direkte indflydelse på din og dine medarbejderes arbejdstilfredshed og trivsel.

Derfor er det vigtigt at holde fokus på at skabe rammerne for den gode arbejdsplads. Det giver ledelseskonsulent i VKST Tove Goldbeck her sit bud på, hvordan du gør med tre forskellige redskaber.

1. Brug DiSC-profiler

Kommunikation og samarbejde på arbejdspladsen er nøglen til succes. Men hvad få måske ved er, at når du vil behandle medarbejdere ens, skal du behandle dem forskelligt – fordi mennesker har forskellige præferencer for, hvordan man kommunikerer, opfører sig og træffer beslutninger. Foretrukken adfærd kan kortlægges via DiSC profiler, og bruges som redskab i den daglige kommunikation i virksomheder – også i landbruget.

Hos VKST anbefaler vi klart, at du får lavet en DiSC-profil på dig selv og dine medarbejdere, så både du og den enkelte medarbejder kan blive klogere på jeres profiler og bruge dem aktivt i arbejdsdagen og i samspillet med kollegerne.

2. Reagér på en medarbejder, der er ude af balance

Når tingene bliver svært, skal du opdage det og gøre noget ved det. Du selv og dine medarbejdere kan blive stressede eller komme psykisk ud af balance. Som leder skal du kende og turde reagere på tegn på stress eller psykisk ustabilitet – og du skal vide, hvor langt du selv kan gå med at hjælpe, og hvornår og hvor du skal søge professionel hjælp.

3. Kvalificerede medarbejdere

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i landbruget og mange andre brancher. Men for at skabe den gode arbejdsplads, er det vigtigt, at du har fokus på at ansætte de rigtige og kvalificerede medarbejdere – og at fastholde dem.

Du kan selv lave en professionel rekrutteringsproces – men udgangspunktet skal være, at du har en god arbejdsplads – og du skal sikre en god indkøring (og dermed fastholdelse) af nye medarbejdere. Landbruget som branche kan understøtte markedsføringen via fælles tiltag sammen med landbrugsskolerne, men der skal stadig gøres meget fra ledelsen på den enkelte virksomhed.

Møde: Bliv klogere på den gode arbejdsplads

Alle tre ovenstående elementer er på dagsordenen, når VKST afholder Ledelsens Dag d. 17 marts. Her bliver der sat fokus på relationer mellem mennesker på arbejdspladsen, og du som leder kan blive klogere på netop rekruttering, DiSC-profiler og faresignaler hos dig selv og medarbejdere.

Du kan læse mere om dagen her, hvor du også kan se det spændende program og tilmelde dig mødet. Har du spørgsmål om Ledelsens Dag 2020 eller til ledelse og rekruttering generelt, er du mere end velkommen til at kontakte Tove Goldbeck Jensen eller en af de andre ledelseskonsulenter i VKST på telefon 7027 9000.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.