3 gode råd til lederen – Sådan skaber du den gode arbejdsplads
27. februar 2020Den gode arbejdsplads er altafgørende for produktivitet og økonomi, og har direkte indflydelse på din og dine medarbejderes arbejdstilfredshed og trivsel.
Derfor er det vigtigt at holde fokus på at skabe rammerne for den gode arbejdsplads. Det giver ledelseskonsulent i VKST Tove Goldbeck her sit bud på, hvordan du gør med tre forskellige redskaber.
1. Brug DiSC-profiler
Kommunikation og samarbejde på arbejdspladsen er nøglen til succes. Men hvad få måske ved er, at når du vil behandle medarbejdere ens, skal du behandle dem forskelligt – fordi mennesker har forskellige præferencer for, hvordan man kommunikerer, opfører sig og træffer beslutninger. Foretrukken adfærd kan kortlægges via DiSC profiler, og bruges som redskab i den daglige kommunikation i virksomheder – også i landbruget.
Hos VKST anbefaler vi klart, at du får lavet en DiSC-profil på dig selv og dine medarbejdere, så både du og den enkelte medarbejder kan blive klogere på jeres profiler og bruge dem aktivt i arbejdsdagen og i samspillet med kollegerne.
2. Reagér på en medarbejder, der er ude af balance
Når tingene bliver svært, skal du opdage det og gøre noget ved det. Du selv og dine medarbejdere kan blive stressede eller komme psykisk ud af balance. Som leder skal du kende og turde reagere på tegn på stress eller psykisk ustabilitet – og du skal vide, hvor langt du selv kan gå med at hjælpe, og hvornår og hvor du skal søge professionel hjælp.
3. Kvalificerede medarbejdere
Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i landbruget og mange andre brancher. Men for at skabe den gode arbejdsplads, er det vigtigt, at du har fokus på at ansætte de rigtige og kvalificerede medarbejdere – og at fastholde dem.
Du kan selv lave en professionel rekrutteringsproces – men udgangspunktet skal være, at du har en god arbejdsplads – og du skal sikre en god indkøring (og dermed fastholdelse) af nye medarbejdere. Landbruget som branche kan understøtte markedsføringen via fælles tiltag sammen med landbrugsskolerne, men der skal stadig gøres meget fra ledelsen på den enkelte virksomhed.
Møde: Bliv klogere på den gode arbejdsplads
Alle tre ovenstående elementer er på dagsordenen, når VKST afholder Ledelsens Dag d. 17 marts. Her bliver der sat fokus på relationer mellem mennesker på arbejdspladsen, og du som leder kan blive klogere på netop rekruttering, DiSC-profiler og faresignaler hos dig selv og medarbejdere.
Du kan læse mere om dagen her, hvor du også kan se det spændende program og tilmelde dig mødet. Har du spørgsmål om Ledelsens Dag 2020 eller til ledelse og rekruttering generelt, er du mere end velkommen til at kontakte Tove Goldbeck Jensen eller en af de andre ledelseskonsulenter i VKST på telefon 7027 9000.