skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

Derfor skal du forholde dig til marken allerede nu

VKST afholder årets første markvandring allerede i starten af marts, og det er tidligere end normalt. Men det er der en helt særlig årsag til.

Det er nemlig vigtigt, at du forholder dig til marken allerede nu, og ikke venter til senere på året. Det siger planteavlskonsulent Anders D. Jørgensen fra VKST.

”Ved vækststart er det vigtigt at være i marken, således man fra start kan træffe de rigtige driftledelsesmæssige beslutninger i forhold til gødskning og bekæmpelse af ukrudt – især i forhold til afgrødernes aktuelle tilstand,” fortæller konsulenten.

Læs mere om årets første markvandring i Vig og se programmet her.

Hvordan skal man håndtere den våde jord?

Det har været et vådt efterår, og jorden er våd, og derfor er det også vigtigt, at man kommer ud allerede nu og ser, hvordan afgrøderne har klaret vinteren, og om der er specielle ting i år, man skal være opmærksom på, eller om det giver nye muligheder.

”Man skal tage stilling til, hvordan man skal håndtere den våde jord i forhold til eksempelvis etablering af såbed i foråret. Ligesom vi måske også allerede nu kan se forskelle på afgrøderne i forhold til etableringstidspunktet i efteråret, hvor det var svært at få sået rettidigt,” fortæller Anders D. Jørgensen.

Markvandringer på hele Sjælland, Lolland og Møn

VKST afholder bedriftsbesøg med markvandringer i marts, april, maj og juni på forskellige bedrifter på Sjælland, Lolland og Møn, hvor der bliver taget udgangspunkt i den enkelte ejendoms afgrøder, drift og produktion. Det er alle gratis arrangementer, hvor alle er velkomne, og der er ingen tilmelding.

Du kan læse om årets første markvandring i Vig her, og se dato og program for de andre bedriftsbesøg med markvandring via linksene herunder:

VKST’s egne plantedage og markvandringer på forsøgsgårdene bliver lagt på hjemmesiden snarest muligt.

 

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV