skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Årets Planteavlsmøde: Grub-ning, Enkornssåning Og CA

Årets planteavlsmøde: Grub-ning, enkornssåning og CA

Vi har igen i år fornøjelsen af at invitere til VKST’s store planteavlsmøder, hvor vi går i dybden med højakuelle emner inden for planteavlen. Emnerne er nøje udvalgt, så der både er faglig opdatering, fokus på økonomi og spændende oplæg om noget af det, der er oppe i tiden.

Planteavlsmøderne bygger på uvildig rådgivning og viden, der er baseret på et stort og solidt forsøgsarbejde. For det er jo stadig bedst og sikrest at spørge planterne når du vil vide, hvordan de nye produkter virker.

Nye resultater fra forsøg med enkorn-såning

På møderne gennemgås bl.a. muligheden for enkorns-såning af korn.  Der er nye såmaskiner på markedet, som kan så kernerne enkeltvis – næsten som roer. Det postuleres ofte, at sådanne marker giver merudbyttet,- men hvad siger forsøgene? Kan det betale sig, at så på den måde? Tilsvarende gennemgås de nye, dyre plantebeskyttelses midler, som kommer på markedet i næste sæson,- kan det betale sig at bruge dem?

Hvad skal der til for at få større udbytte i maltbyggen?

Der er avlere, der har haft rekord udbytte i maltbyg i år – faktisk op mod 9 tons i enkelte marker. Det er et helt utroligt udbytte, på kun 3½ måneders vækst. Men samtidigt er der mange marker, der stadig ligger med normal-udbyttet på 6-7 tons, endda i samme områder, som de marker med høje udbytter. Du får rådgivernes gode råd til, hvordan du kan skabe rammerne for et bedre udbytte.

Overblik over erfaringerne med Conservation Agriculture  

Conservation Agriculture (CA) er meget omtalt i disse år, og der er mange holdninger til metoden. Nu er der efterhånden mange erfaringer fra praksis, og det er muligt at give et overblik over mulighederne i CA, og selvfølgelig også de udfordringer der findes. Fx er metoden meget afhængig af, at det er fortsat er muligt at bruge glyfosat. Og i mange EU-lande er der et utroligt stort meget pres på at få udfaset netop glyfosat.  Du får en status på situationen i EU-landene, og muligheden i fremtiden.

Stor test af sprøjter

En perfekt udbringning med sprøjten er selvfølgelig afgørende for en god effekt af plantebeskyttelsesmidlerne. Og når man tænker på, hvor meget der investeres i planteværn hver år, er bare 10% bedre effekt af midlerne noget, der kan mærkes på bundlinjen. Teknologisk Institut og VKST har netop udført en stor test af moderne sprøjter, og vi fremlægger resultaterne sammen med de praktiske erfaringer.

3 møder – find det, der passer dig bedst

De tre planteavlsmøder afholdes d. 20. og 21. november, dels i Sorø og dels i Nykøbing F., i Sorø er der både et dag– og et aftensmøde. Se hele programmet og tilmeld dig allerede nu på vkst.dk.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV