skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Personalehåndbog – Redskab Til Godt Lederskab

Personalehåndbog – Redskab til godt lederskab

Har du ansatte i din virksomhed, er en personalehåndbog et vigtigt redskab i virksomhedens ledelse.

Personalehåndbogen er virksomhedens retningslinjer og en del af ledelsens kommunikation med medarbejderne. Bogens formål er at give både nuværende som kommende ledere og medarbejdere et godt overblik over virksomhedens væsentligste regler og retningslinjer, der er gældende for det daglige arbejde og rutinerne på arbejdspladsen.

Hvad indeholder en personalehåndbog?

En personalehåndbog indeholder oftest virksomhedens værdier, regler og retningslinjer og kan omhandle alt fra regler om ferie, løn, arbejdstider og pauser til retningslinjer om sygemelding, tandlægebesøg, barsel og arbejdstøj.

Både leder og medarbejder kan søge i personalehåndbogen, hvis der skulle opstå tvivlsspørgsmål i løbet af en arbejdsdag

På den måde får personalehåndbogen samlet alt ét sted, hvor både leder og medarbejder kan søge hen, hvis der skulle opstå tvivlsspørgsmål i købet af en arbejdsdag.

Med en personalehåndbog er du som leder også sikret, at alle medarbejdere får de samme oplysninger, og at alle medearbejdere dermed bliver behandlet ens ud fra de samme rammer uanset titel og anciennitet.

Fordele ved en personalehåndbog:

  • Et vigtigt kommunikationsredskab for hele virksomheden
  • Du sparer tid og ressourcer ved ikke gentagne gange at skulle informere om de samme oplysninger
  • Du kan behandle alle medarbejdere ens ud fra de samme rammer uanset titel og anciennitet
  • Nye medarbejdere får hurtigt den nødvendige viden om virksomheden
  • Personalehåndbogen bidrager til “ordnede” forhold på arbejdspladsen
  • Personalehåndbogen er med til at øge trivslen på arbejdspladsen og giver dermed gladere medarbejdere og et bedre arbejdsmiljø
  • Det giver et bedre lederskab

Sådan fungerer det

Ønsker du også at give medabrejdere et godt overblik over de væsentligste regler og retningslinjer på bedriften og samtidig spare tid og ressourcer og få et bedre lederskab, kan ledelseskonsulenterne i VKST hjælpe dig med at udforme en personalehåndbog for din virksomhed.

Det er udelukkende dig, der bestemmer, hvilke emner der skal fremgå i personalehåndbogen. Konsulenten hjælper dig naturligvis og kommer med gode ideer og forslag ud fra lige præcis din virksomhed, personalesammensætning og behov.

Ledelseskonsulenterne har stor erfaring i udarbejdelse af personalehåndbøger, og du kan dermed spare tid og kræfter på selv at rode med det. Kontakt VKST på telefon 7027 9000, eller udfyld formularen her på siden og hør mere om pris, proces og udformning af en personalehåndbog – så er du allerede godt på vej mod et bedre lederskab.

“Jeg er blevet en bedre leder”

Personalehåndbogen har forbedret vores arbejdsmiljø og mit lederskab

Jesper Tambour, der driver svineproduktionen Havmosegaard i Guldborg på Lolland, har fået lavet en personalehåndbog hos VKST – og han kan klart se alle fordelene.

“Med personalehåndbogen er vi forberedt på alle problemstillinger, der kan opstå. Den giver helt klart et bedre arbejdsmiljø og gladere medarbejdere og har været med til at styrke mit lederskab, fortæller han i et interview om håndbogen.

Læs hele artiklen med Jesper Tambour her, eller se filmen om personalehåndbogen herunder.

 

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV