Alle ansøgninger til historisk høj tilskudspulje får tilsagn

6. marts 2024

Ved udgangen af januar lukkede ansøgningsrunden til Miljø- og klimateknologi 2023. Ordningen støtter op om Landdistriktsprogrammets mål om at styrke bæredygtighed, innovation og konkurrenceevne og har i denne omgang oplevet rekordstor interesse i tilskudspuljen.

Landbrugsstyrelsen har nu meddelt, at alle ansøgninger, der lever op til kravene, kan forvente at få tilsagn. En glædelig nyhed, bliver det kaldt af miljøkonsulent i VKST Piil Krogsgaard, der nu står klar til at hjælpe ansøgerne med at søge om udbetaling af tilskuddet.

Vigtigt led i et grønnere landbrug

Da Landbrugsstyrelsen i november åbnede for ansøgninger om tilskud til investeringer i miljø- og klimateknologi var det, sammenlignet med tidligere år, med en historisk høj pulje på hele 570 mio. kr.

Med ansøgninger for næsten 400 mio. kr. bliver ordningen et vigtigt led i indsatsen for at mindske miljø- og klimapåvirkning

-Med den store pulje er der stor chance for, at næsten alle, der søger om tilskud, med stor sandsynlighed vil blive godkendt. Hvis altså alle kriterierne er opfyldt, spåede miljøkonsulenten dengang. En spådom, der holdt.

-Med ansøgninger for næsten 400 mio. kr. bliver ordningen et vigtigt led i indsatsen for at mindske miljø- og klimapåvirkningen fra primære jordbrugsbedrifter, skriver Landbrugsstyrelsen.

Et nyt indsatsområde

Årets pulje var ikke blot historisk høj, men også åben for en større skare af landbrugere end tidligere år.

Ansøgningsrunden i 2023 var nemlig anderledes på én afgørende faktor. For første gang blev det muligt for planteavlere at søge tilskud til overdækning af gylletanke – en mulighed, der tidligere kun har været tilgængelig for husdyrbrugere.

De mange ansøgninger har klart peget på en stor interesse i at investere i grønne teknologier i landbruget

Ligeså blev minimumsbeløbet for ansøgning sat ned fra 300.000 til 100.000. Disse faktorer muliggjorde altså både ansøgninger fra flere bedrifter, samt at mindre projekter kunne søge tilskud.

Rekordstor interesse

De ændrede krav har muliggjort en rekordstor interesse i tilskudspuljen. Landbrugsstyrelsen har modtaget 1.550 ansøgninger og hele 945 af disse er ansøgninger til overdækning af gylletanke. Dermed er dette indsatsområde suverænt det mest populære, skriver Landbrugsstyrelsen.

-De mange ansøgninger har klart peget på en stor interesse i at investere i grønne teknologier i landbruget, mener Monique Hes i en nyhed fra Landbrugsstyrelsen.

Du kan læse Landbrugsstyrelsens pressemeddelelse og nærmere opgørelse af ansøgninger her.


Har du fået tilsagn og skal nu søge om udbetaling? Så kan du kontakte Piil Krogsgaard på telefon 4040 5523 eller mail pkr@vkst.dk.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.