skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
BMG-konkurs: Sådan Forholder Du Dig

BMG-konkurs: Sådan forholder du dig

Grovvareselskabet BMG har begæret sig konkurs, og for mange virksomhedsejere er det rigtig mange penge, der kan være tabt, enten fordi en kornlevering ikke er afregnet eller en bestilling er betalt inden levering.

Der vil være helt specifikke situationer og forhold, som gælder for meget få kunder hos BMG, og som skal behandles helt individuelt.

Men mange vil opleve, at deres situation minder om andres, og derfor har VKST beskrevet, hvordan du skal forholde dig i de mest typiske situationer:

Jeg har leveret korn, men har ikke modtaget afregningen. Får jeg mine penge?

Som udgangspunkt er pengene tabt. Det er meget lidt sandsynligt, at du får de penge, som BMG skylder dig. Men du skal gøre dit krav gældende over for kurator, og derfor bør du allerede nu skabe dig et overblik over dit tab og finde de papirer, der kan dokumentere, hvad du har leveret og under hvilke vilkår, så du kan dokumentere tabet.

Når det bliver offentliggjort, hvem der er kurator, skal du kontakte ham for at gøre dit krav gældende.

Jeg har bestilt såsæd, gødning eller lignende. Får jeg det leveret?

Hvis du har bestilt og indgået en kontrakt om for eksempel gødning, såsæd eller andet hos BMG er det meget lidt sandsynligt, at du får din vare – heller ikke hvis du allerede har betalt for varen. Du skal dog ikke købe varen hos en anden leverandør lige med det samme, da der er en lille mulighed for, at BMG kan levere varen.

Det er kurators opgave at sikre flest muligt af BMG’s kreditorer penge og hvis varen er tilgængelig, vil kurator være interesseret i at sælge den og dermed sikre penge til konkursboet.

Derfor skal du kontakte kurator for at undersøge, om du kan få den vare, der er indgået kontrakt på.

Hvis du har bestilt, men ikke modtaget varen, skal du afholde dig fra at betale.

Jeg skal levere korn til BMG. Skal jeg sende den afsted?

Nej! Hvis du har indgået en kontrakt om at levere korn, men du har ikke leveret det endnu, skal du holde leveringen tilbage, men kontakte kurator for at høre, om han vil indtræde i aftalen.

Hvis du har indgået en kontrakt om levering af 2019 høsten kan du forvente, at den er annulleret.

Kurator er udpeget

Der er nu udpeget en kurator for konkursboet BMG, det er Søren Christensen Volder fra BechBruun i Aarhus og Torben Korsager fra Interlex. VKST har kontaktet kuratorerne for at få oplyst, hvilke oplysninger og information de ønsker fra de berørte landmænd, som ønsker at gøre tab gældende.

Artiklen bliver opdateret, når vi har fået oplysningerne fra kuratorerne.

Følg udviklingen på kornbasen.dk

Er du abonnement på KornBasen.dk kan du løbende følge udviklingen på siden, som løbende opdateres i forhold til den sidste nye udvikling. Her kan du også læse mere om, hvordan du skal holde dig i de helt specifikke sager.

Informationsmøde hos VKST

Kuratorerne for BMG holder informationsmøde, tirsdag den 5. februar 2019, kl. 11.00 – 13.00 hos VKST, Fulbyvej 15, 4180 Sorø om situationen i BMG (tilmeld dig i linket).
På mødet giver kuratorerne en status på situationen, fortæller om det videre forløb og orienterer om, hvordan man som kunde skal forholde sig, hvis man har lidt tab. Kuratorerne beder om, at man ikke på nuværende tidspunkt kontakter dem direkte, men deltager i informationsmødet, hvor de svarer på alle spørgsmål.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV