skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Status I VKST: Corona Aflyser Stadig Arrangementer

Status i VKST: Corona aflyser stadig arrangementer

Kalenderen siger forår, og afgrøderne gror med hastige skridt på markerne. Det er lige nu, vi plejer at være i fuld gang med alle vores markvandringer og erfa-grupper, så vi kan vidensdele og erfaringsudveksle med ligesindede.

Men som vi havde frygtet, blev forsamlingsforbuddet på max 10 personer desværre ikke ophævet den 10. maj. Det har betydet, at vi i VKST må aflyse og udskyde en masse af vores arrangementer – blandt andet vores bedriftsbesøg og erfagrupper.

Til gengæld er der andre retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, der nu gør det hele lidt nemmere, når du og vi skal afholde møde sammen.

Læs status på vores rådgivning og aktiviteter i VKST herunder:

Møder, kurser og arrangementer i VKST

Alle arrangementer, møder og kurser i VKST har været aflyst i hele marts, april og maj og været sat på standby. Det er de stadigvæk. Frem til 8. juni har myndighederne stadig lagt et loft på 10 personer, der må samles i både offentlige instanser og i det private. Derfor er vores arrangementer stadig aflyst frem til 8. juni.

Det står dog ikke stille med vores planlægning, og vi er i fuld gang med at arrangere både digitale markvandringer, plantedage, ADR-kurser og meget mere. Nogle er allerede lagt i vores kalender her på hjemmesiden, og vi håber og tror på, at det snart kan lade sig gøre at samles igen – med behørig afstand.

Vi opdaterer løbende vores kalender med både nye arrangementer og aflysninger, så hold dig opdateret her og hold datoen i kalenderen ledig, indtil du hører andet fra os.

Kundemøder i VKST

Vi er her stadig for alle vores kunder og har været det siden nedlukningen – uanset om du ønsker at mødes ved personligt fremmøde hos dig eller hos VKST eller over telefonen eller computeren.

Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, og derfor giver vi ikke hånd, når vi mødes, vi holder en meters afstand, vi spritter af, og kommer du til møde hos VKST, har vi sørget for, at mødelokalet på forhånd er blevet udluftet, borde er tørret og sprittet af, og der står sprit klar i lokalet også.

Vi vil hellere end gerne mødes med dig, og du er velkommen til at kontakte os eller din rådgiver, hvis du har spørgsmål til et eventuelt møde.

Du kan også læse vores guide til video-møder her, så du kan se, hvor nemt og praktisk det er.

Erfa-grupper i VKST

Vores erfa-grupper har stor betydning for os, og det ved vi, at de også har for dig, hvis du er medlem af en af dem. Derfor er det også vigtigt for os, at de bliver holdt i gang, så vi sammen kan vedligeholde indblikket i, hvad der rører sig i stalden og på marken, og så vi bevarer den gode tradition.

Erfa-grupper i VKST Planteavl

I VKST Planteavl har vi løbende vurderet situationen med corona og i takt med, at Danmark forsigtigt åbnes op, er vi nu også begyndt at sætte gang i erfa-grupperne.

I disse corona-tider er vi så heldige i planteavl, at vi har muligheden for at afholde vores møder i det fri. Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og derfor vil der være en ændret procedure, når du mødes med din erfa-gruppe.

Mødet foregår kun i marken og uden efterfølgende kaffe, og vi sørger for at holde god afstand til hinanden, når vi går rundt. Vi kører i  hver vores bil, vi giver ikke hånd og bilag uddeles, uden vi alle rører ved dem.

For at overholde reglerne om forsamlinger, må vi maksimalt være 10 deltagere frem til 10. juni, det vil sige 9 erfa-gruppedeltagere og en konsulent. Der har indtil nu været en god tradition for, at man kan tage fx en medhjælper med til møderne. Men for at sikre, at vi overholder alle retningslinjer, skal man kontakte den konsulent, der holder mødet for at aftale, om man må tage en ekstra deltager med.

Har du spørgsmål angående en erfa-gruppe i VKST Planteavl, kan du kontakte din konsulent, der står for erfa-gruppen.

Erfa-grupper i Svinerådgivningen

I svinerådgivningen er vi gået nye veje for at kunne afvikle vores erfa-grupper på en god og sikker måde. Den enkelte erfa-gruppe har selv valgt, hvordan møderne i gruppen skal afvikles, så der ikke er smitterisiko, og så alle samtidig får det høje faglige udbytte af møderne.

Den enkelte erfa-gruppe har selv været med til at sætte rammerne for møderne i disse corona-tider, og nogle grupper har valgt at holder digitale møder via teams og vise videoklip, så kan man alle se, hvad der sker i stalden. Andre erfa-grupper har valgt at mødes hos VKST, hvor der er god plads, så reglerne om afstand fortsat kan holdes.

Er du en del af en erfa-gruppe i Svinerådgivningen, er du altid velkommen til at kontakte din konsulent, hvis du har spørgsmål til, hvordan I mødes i din erfa-gruppe.

Markbesøg i planteavlsrådgivningen

Markbesøg er lige nu højaktuelle og vigtige for at kunne forholde sig til sin markplan og foretage de korrekte justeringer. Derfor afholder vi stadig vores markbesøg, hvor vi her i april og maj kigger på optimale planteværnsløsninger.

Pga. corona har vi dog ændret proceduren for markbesøg, således vi nu afholder dem på følgende måde:

 • Vi kører i hver sin bil
 • Vi har hver vores sæt papirer/bilag
 • Vi holder afstand
 • Vi giver ikke hånd
 • Mødet afholdes udenfor, og vi springer kaffen indenfor over

ELLER: Du aftaler med din konsulent, hvilke marker der skal kigges på, og så kører han/hun alene i marken og ringer til dig efterfølgende.

Har du spørgsmål til et kommende markbesøg, eller ønsker du at booke et, så tag fat i din planteavlskonsulent.

Regeringens hjælpepakker

Regeringens hjælpepakker til erhvervslivet er til dig, der er blevet ramt på den ene eller anden måde af corona-situationen. Måske har du lidt omsætningstab, eller måttet sende medarbejdere hjem, eller medarbejderstaben har været ramt covid19.

Du kan få et overblik over regeringens hjælpepakker her, hvor du blandt andet finder information om arbejdsdeling som alternativ til afskedigelser, regler for medarbejdere og fravær og information om forlænget indberetning af gødningsregnskab og sprøjtejournal.

Under hvert punkt finder du også kontaktinformationen til den eller de medarbejdere i VKST, der står til rådighed og klar til at hjælpe dig med det givne emne.

Få udarbejdet handlingsplan for arbejdspladsen under corona

Nogle virksomheder i landbruget står nu over for at skulle ændre i deres arbejdsmiljøplan og deres retningslinjer over for medarbejderne pga. corona.

Virksomheder med mange medarbejdere, sæsonarbejdere eller med udenlandske medarbejdere, der bor og opholder sig på bedriften, skal sikre, at alle retningslinjer fra myndighederne bliver overholdt, og bliver derfor nødt til at lave en ny handlingsplan til medarbejderne med nye retningslinjer og procedurer, der skal overholdes.

Miljø- og arbejdsmiljøkonsulent i VKST Heidi Ledskov står til rådighed og kan hjælpe dig med at udvikle en handlingsplan og oprette virksomhedens nye retningslinjer med fx:

 • Hvad der skal ske fremadrettet?
 • Hvem skal arbejde hvornår?
 • Hvordan deler man medarbejderne bedst muligt op i hold?
 • Skal der oprettes arbejdsstationer?
 • Hvad er proceduren for hygiejne?
 • Hvordan må medarbejderne omgå hinanden?
 • Og meget mere

Det gør sig især gældende inden for frugt og bær og i andre virksomheder med mange sæsonarbejdere. Ring til Heidi Ledskov på telefon 5786 5318, hvis du har brug for hjælp.

Hos VKST betyder du som kunde alt for os. Vi vil derfor også gøre vores til, at du og din virksomhed forsat kan få den rådgivning, du efterspørger.

Vi står derfor stadig klar med råd og sparring til dig, som vi altid har gjort – dog nu med endnu højere grad brug af de mange digitale løsninger, der er til rådighed.

Du er velkommen til at kontakte VKST på telefon 7027 9000, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV