skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Derfor Pakker VKST Rapsen Inden Høst

Derfor pakker VKST rapsen inden høst

Det er ikke kun landmændene, der er gået i gang med høsten. Også i VKST Field Trials er forberedelserne til høsten i fuld gang. Det betyder blandt andet, at forsøgsmedarbejderne lige nu er ved at pakke rapsen.

Med mere end 2.000 rapsparceller i forsøgsmarkerne er det nødvendigt at høste med små højpræcisions-mejetærskere for at kunne adskille parcellerne. De er sået som halvanden meter parceller og har forskellige sorter og behandlinger. Så for at kunne skabe de bedste og mest sikre resultater, er de små mejetærskere en nødvendighed.

Forsøgsleder Olav Høgh, driftsleder Anders Wilken og forsøgstekniker Michael Thalund, som alle tre ses på videoen her i artiklen, er derfor nødt til at pakke rapsene med den specielle pakke-maskine, således de kan blive klargjort til høst med de små mejetærskere.

Pakningen kræver præcision og balance, hvorfor det også er nødvendigt at tilpasse for hver enkel række. Bliver pakningen ikke udført korrekt, kan rapsen risikere at knække, og dermed mister man det sidste næring, hvor især det stigende olieindhold til sidst i processen vil gå tabt.

De bedste og mest sikre resultater i landet

VKST Field Trials resultater i rapsen er rent statistisk nogle af de bedste og mest sikre i hele landet. Det skyldes blandt andet den ensartede jord og den ensartede etablering – og naturligvis gode behandlinger og korrekt markledelse.

Pakningen af rapsen bliver derfor også foretaget for netop at kunne lave den mest sikre høst. Bliver parcellerne blandet ved høst, bliver der nemlig for stor variation i resultaterne.

– Så for at vi kan skabe de mest sikre resultater og dermed også kunne rådgive landmændene mest korrekt, er pakningen en del af den bedste løsning, fortæller forsøgsleder i VKST Field Trials Olav Høegh.

VKST Field Trials holder til både ved Ringsted på Sjælland og i Holeby på Lolland og har mere end 30 års erfaring i forsøgsmarkerne. I Holeby er der etableret mere end 35 tusind parceller i de forskellige forsøgsmarker på mere end 180 antal hektar.

Forsøgstekniker Michael Thalund styrer maskinen med en fast hånd gennem de smalle parceller, mens forsøgsleder Olav Høegh og driftsleder Anders Wilken tjekker, præciserer og finjusterer

 

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV