Det kan blive en dyr løsning at leje en bil ud til en ansat

2. september 2020

Hvis du har en ekstra bil stående, som du gerne vil leje ud til en ansat, skal du tænke dig om en ekstra gang. Det kan nemlig blive en dyr løsning for din medarbejder.

Rammer reglerne om firmabil

Hvis du stiller bil til rådighed til privat brug for din medarbejder, mister den ansatte befordringsfradraget og bliver desuden beskattet af et beløb, der svarer til en procentdel af bilen nyværdi. Bilen bliver nemlig behandlet som en firmabil.

Det betyder, at medarbejderen skal betale skat på 40 – 56 pct. af 3500 kr. om måneden, men hvis det er en nyere bil eller den har en høj anskaffelsesværdi, kan beløbet blive endnu højere.

Heller ikke selvom medarbejderen betaler et beløb til dig for lån af bilen, er det nok til, at der ikke længere er tale om en firmabil.

Det kan med andre ord blive en dyr løsning for din medarbejder, hvis du vil hjælpe ham eller hende ved at stille en bil til rådighed.

Det kan blive dyrt at være flink

Den skattepligtige beløb for en firmabil opkræves hos medarbejderen. Men hvis arbejdsgiver skulle være så flink at betale hele eller dele af omkostningen, så er det meget vanskeligt.

Det kan nemlig kun ske ved at udbetale et skattepligtigt løntillæg, der er så stort, at det efter skat kan dække både beskatningen på firmabilen og restskattetillæg. Det kan blive et meget stort beløb.

Der er al mulig grund til at tænke sig om en ekstra gang inden du lejer en bil ud. Hvis du vil hjælpe en medarbejder, der mangler en bil, så bør du se efter andre løsninger.

Kontakt os hvis du er i tvivl

Hvis du vil vide mere om reglerne, er du velkommen til at kontakte økonomi- og lønkonsulent Heidi Rosenkilde Larsen på tlf. 5786 5131 eller via mail på hrl@vkst.dk.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)