skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Dispensation For Sprøjtecertifikat Pga. Corona

Dispensation for sprøjtecertifikat pga. Corona

Er dit sprøjtecertifikat udløbet, og du står og venter på at komme på et opdateringskursus, så du igen kan handle bekæmpelsesmidler, skal du ikke vente længere.

Miljøstyrelsen har nemlig udstedt en dispensation, der løber frem til 1. juli 2020, så det ikke længere er nødvendigt at indsende en ansøgning for dispensation, når du som professionel bruger er omfattet af dispensationens vilkår.

Miljøstyrelsen skriver således på deres hjemmeside:

Miljøstyrelsen har udstedt en dispensation fra krav om sprøjtecertifikat og autorisation i Miljøstyrelsens autorisationsordning for brug af bekæmpelsesmidler (MAB), som er rettet mod de jordbrugere, greenkeepere og andre professionelle sprøjteførere, som allerede har et sprøjtecertifikat, men som grundet corona-krisen ikke kan komme på sprøjtecertifikat-opfølgningskursus her i foråret.

Dispensationen gælder for de brugere af pesticider, hvis sprøjtecertifikat for nylig er udløbet (efter 1. september 2019), og dispensationen løber frem til 1. juli 2020.

Det er på baggrund af denne dispensation ikke nødvendigt at indsende en ansøgning om dispensation, hvis du som professionel bruger er omfattet af dispensationens vilkår.

Miljøstyrelsen vil i nær fremtid offentliggøre en proces for, hvordan styrelsen håndterer situationen efter 1. juli for så vidt angår udfordringen om at kunne gennemføre sprøjtecertifikat-opfølgningskurser og andre tilsvarende uddannelser og autorisationer.

Læs mere om dispensationen på Miljøstyrelsens hjemmeside her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV