skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

BNBO

I forbindelse med udpegningen af BNBO-områder i 2018 og Folketingets aftale om udlægning af pesticidfri zoner i BNBO-områderne, er der udarbejdet et kort, som viser beliggenheden og omfanget af BNBO-områderne.

Idet kortet rummer en stor mængde data og oplysninger som kan vises hver for sig og sammen, er der lavet et link til kortet, som udelukkende viser BNBO-områderne. Det eneste man skal gøre er at zoome ind på det område man ønsker at undersøge.

Ved at klikke her, kommer man ind på kortet.


Afskallede maltbygkerner

Da det efter sommerferien viste sig, at vores andelsselskaber ikke ville godkende vores maltbyg, som andet end foderbyg pga. afskallede kerner, løftede DLS straks sagen ind i landbrug&Fødevarers primærbestyrelse. Siden er sagen blevet diskuteret på landsformandsmøder, og landsudvalg for Planteproduktion med formand Torben Hansen kigger på sagen.

DLS har været i løbende kontakt med andelsselskaberne. Desuden har VKST sat fokus på de faglige argumenter, som andelsselskaberne dækker sig ind under, når de vælger at afregne maltbyg som foderbyg.

Informationsmøde om sagen

DLS, Gefion og VKST inviterede torsdag den 5. okt til et informationsmøde om de juridiske og faglige udfordringer omkring andelsselskabernes ageren.

Se kort referat af mødet her.

DLS og Gefion vil kigge nærmere på, hvilke juridiske muligheder landmændene har, vi vil kigge meget på de faglige argumenter, og så vil der blive fokuseret på de kontrakter, som de enkelte landmænd indgår.

Siden mødet den 5. okt har DLS haft yderligere kontakt til andelsselskaberne. Efter de snakke vil vi grave yderligere i, hvem der kasserer maltbyg pga. afskallede kerner.

 

Denne side vil løbende blive opdateret med nye sager og udviklingen i maltbyg-sagen.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV