Er dine forsikringer høstklare?
7. august 2023Høsttiden nærmer sig, og med den kommer kulminationen på forårets markarbejde. Derfor er det vigtigt, at dine forsikringer er ajour, så du er godt dækket, hvis noget nu skulle gå galt. DLBR Forsikringsmægler har skrevet denne artikel, så du kan holde dig opdateret på, hvordan du er dækket bedst.
Har du købt nye maskiner?
Hvis du har købt nye maskiner op til høsten, skal du sørge for at give dit forsikringsselskab besked om, at de skal medforsikres.
Høster du for andre?
Hvis du udfører landbrugsarbejde for andre, skal der være taget højde for det i din forsikringsaftale. Nogle forsikringsselskaber dækker som standard op til 100 timers landbrugsarbejde for andre om året, hvorefter alt derudover kræver en udvidelse af dækningen. Hos andre forsikringsselskaber skal antallet af timerne altid specificeres.
Forpagter du mere jord eller har du fået flere medarbejdere?
Hvis du har forpagtet mere jord, end det der fremgår af din forsikring, skal du give dit forsikringsselskab besked herom. Det samme gør sig gældende, hvis du har ansat flere medarbejdere.
Brandsikring
Høsttiden er også forbundet med en øget risiko for brand. Det gælder under selve høsten, men også ved tørring og opbevaring. Derfor stiller forsikringsselskaberne krav om brandsikring.
Brandsikring af maskiner
Det er et krav fra forsikringsselskaberne, at der på dyre maskiner med høj risiko for brand (såsom mejetærskere, halmpressere og selvkørende finsnittere over en vis værdi) er monteret et punkslukningsanlæg de steder på maskinen, hvor risikoen for brand er størst. På den måde kan brandskaden ofte minimeres.
Opbevaring og tørring
Det er vigtigt, at du overholder de til enhver tid gældende offentlige forskrifter og policens anvisninger for opbevaring og tørring af korn, frø, hø og halm. Hvis du ikke gør det, risikerer du, at dit forsikringsselskaber nægter at erstatte tabet helt eller delvist efter en brand.
Opbevaring af halm
Hvert eneste år opstår der brande i halm oplagret i markstakke. Derfor skal du være omhyggelig med at følge reglerne for oplagring af halm, herunder mænger pr. stak samt afstandskravene til vej, skel, bebyggelse og mellem halmstakkene. Overholder du ikke reglerne, kan dit forsikringsselskab nægte at betale erstatning i tilfælde af brand.
Hvis du er mæglerkunde hos DLBR Forsikringsmægler, kan de hjælpe dig med at opdatere dine forsikringer og undersøge, hvilke krav dit forsikringsselskab stiller. Kontakt dem via linket her.