Er dine forsikringer høstklare?

7. august 2023

Høsttiden nærmer sig, og med den kommer kulminationen på forårets markarbejde. Derfor er det vigtigt, at dine forsikringer er ajour, så du er godt dækket, hvis noget nu skulle gå galt. DLBR Forsikringsmægler har skrevet denne artikel, så du kan holde dig opdateret på, hvordan du er dækket bedst.

Har du købt nye maskiner?

Hvis du har købt nye maskiner op til høsten, skal du sørge for at give dit forsikringsselskab besked om, at de skal medforsikres.

Høster du for andre?

Hvis du udfører landbrugsarbejde for andre, skal der være taget højde for det i din forsikringsaftale. Nogle forsikringsselskaber dækker som standard op til 100 timers landbrugsarbejde for andre om året, hvorefter alt derudover kræver en udvidelse af dækningen. Hos andre forsikringsselskaber skal antallet af timerne altid specificeres.

Forpagter du mere jord eller har du fået flere medarbejdere?

Hvis du har forpagtet mere jord, end det der fremgår af din forsikring, skal du give dit forsikringsselskab besked herom. Det samme gør sig gældende, hvis du har ansat flere medarbejdere.

Brandsikring

Høsttiden er også forbundet med en øget risiko for brand. Det gælder under selve høsten, men også ved tørring og opbevaring. Derfor stiller forsikringsselskaberne krav om brandsikring.

Brandsikring af maskiner

Det er et krav fra forsikringsselskaberne, at der på dyre maskiner med høj risiko for brand (såsom mejetærskere, halmpressere og selvkørende finsnittere over en vis værdi) er monteret et punkslukningsanlæg de steder på maskinen, hvor risikoen for brand er størst. På den måde kan brandskaden ofte minimeres.

Opbevaring og tørring

Det er vigtigt, at du overholder de til enhver tid gældende offentlige forskrifter og policens anvisninger for opbevaring og tørring af korn, frø, hø og halm. Hvis du ikke gør det, risikerer du, at dit forsikringsselskaber nægter at erstatte tabet helt eller delvist efter en brand.

Opbevaring af halm

Hvert eneste år opstår der brande i halm oplagret i markstakke. Derfor skal du være omhyggelig med at følge reglerne for oplagring af halm, herunder mænger pr. stak samt afstandskravene til vej, skel, bebyggelse og mellem halmstakkene. Overholder du ikke reglerne, kan dit forsikringsselskab nægte at betale erstatning i tilfælde af brand.


Hvis du er mæglerkunde hos DLBR Forsikringsmægler, kan de hjælpe dig med at opdatere dine forsikringer og undersøge, hvilke krav dit forsikringsselskab stiller. Kontakt dem via linket her.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.