skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

Årsmøde for griseproducenter 2022

Som de forgangne år er mødet igen spækket med spændende faglige oplæg!

Der vil være faglige indlæg både om eftermiddagen og aftenen, ligesom der er inkluderet en lækker middag – og der er god tid både kollega- og nabohygge under middagen.

Bemærk: Vi beder alle deltagere møde op med gyldigt coronapas.

SPONSORER

og Regionsudvalget for svin

Program

14.30

Sponsorer udstiller i forhallen

15.00

Velkomst og beretninger

v/Niels Aagaard Jørgensen, regionsformand og Marlene Sparre Ibsen, vicedirektør, VKST

15.45

PRRS-smitte i besætningen – Hvad så nu?
Sygdommen PRRS giver anledning til mange overvejelser og bekymringer. Derfor sætter vi fokus på, hvad PRRS-smitte betyder for besætningen, og hvilke muligheder der er for at håndtere sygdommen. SEGES vil blandt andet fortælle om, hvordan det ser ud med de nationale saneringsplaner, samt hvad en sanering for PRRS koster.

v/Nicolai Rosager Weber, afdelingsleder Grisesundhed, SEGES Gris

16.30

Pause

17.00

SPOR 1: Sohold og smågrise – ordstyrer Bettina Kanstrup

Produktionssikkerhed i soholdet
Med hastige skridt nærmere vi os en fremtid uden medicinsk zink, og vi skal til at lægge nye strategier for, hvordan vi vil håndtere vores fravænningsgrise. Men lang tid inden vi fravænner smågrisene, skal der styr på soholdet. Dette indlæg vil føre jer igennem en række tiltag, som vil hjælpe med at styre soholdet sikkert igennem overgangen til fravænning uden zink

v/Jacob Drehn og Keld Sommer, griserådgivere, VKST

SPOR 2: Slagtegrise – ordstyrer Gitte Hansen

Optimering af internt flow mellem produktionsenheder
Goodvalley driver griseproduktion i Polen på flere lokationer og bruger i det daglige flere redskaber til at få samarbejdet til at gå op i en højere enhed. Indlægget vil komme omkring konkrete redskaber, I kan tage med hjem på staldgangen, og præsentere eksempler på, hvordan man får implementeret nye tiltag.

v/Morten Noe, Goodvalley

SPOR 3: Økonomi og virksomhedsledelse – ordstyrer Tove Goldbeck Jensen

Økonomiresultater for 2021
Gennemgang af regnskaber for 2021 og forventninger til 2022, samt status på priser og den aktuelle økonomiske situation i grisebranchen.

v/Finn Skotte, driftsøkonom, VKST

Griseringsaftaler – hvordan sikrer vi god samhandel?
Afsætning af smågrise er under pres, og der kan komme ændringer i afsætningsforholdene til eksport fremover. Det er derfor afgørende, at samarbejdsaftalerne sikrer en god samhandel for begge parter. En aftale skal beskrive de aftalte vilkår, så der er en klar forventningsafstemning om kvalitet af grisene og klar beskrivelse af sammenhæng mellem kvalitet og pris. Samarbejdet i griseringe med løbende opfølgning på leverancer og tilpasning til regler på området hører også med til en god aftale.

v/Bjarke Lassesen, svinekonsulent, Velas

18.00

Pause

18.15

Middag

19.00

Kåring af ”Årets ildsjæl 2021”

19.15

Dansk griseproduktion
SEGES Innovation arbejder for, at dansk griseproduktion forbliver i toppen. Hør, hvordan SEGES Innovation sørger for at sikre gode resultater, som kan bruges på staldgangen og samtidig tager højde for landmandens bundlinje.

v/Christian Fink Hansen, Direktør, Landbrug & Fødevarer- sektor Gris

20.00

Kunsten at brokke sig
Med en humoristisk tilgang til danskernes yndlingsbeskæftigelse – at brokke sig – bliver vi præsenteret for, hvad brok er, hvordan det forstyrrer vores trivsel og arbejdsglæde, samt hvordan vi kan håndtere det og omdirigere vores brok til konstruktivt brug.

v/Storm Stensgaard, forfatter og stressrådgiver

21.00

Pølser ved pølsevogn

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV