skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

Webinar | Planteavlsmøde 2020: Den bedste såmaskine – I teorien og i praksis

Planteavlsmøde 2020 er i år blevet aflyst på grund af corona. VKST Planteavl har derfor valgt at afvikle fem forskellige live-webinarer som erstatning for dagen.

På webinarene kan du få viden og indsigt i nogle af de emner, vi skulle have drøftet på det store Planteavlsmøde. På dette webinar kan du blive klogere på:

  • Den bedste såmaskine – I teorien og i praksis
    v. Jakob Antonissen, planteavlskonsulent i VKST

Selve såningen af en afgrøde er hele fundamentet for dens udbytte. Hvis såningen er gået skævt, er der sjældent noget, der kan rette op på fejlen. Samtidigt er det en af de dyre opgaver, ofte med maskiner i den halve eller hele milllion-klasse, som gør såning til en balance mellem kvalitet og omkostning. Derfor har VKST sat fokus på såmaskiner – i dette webinar specielt de såmaskiner, der er bygget til at så direkte, både med skive- og tand-såskær.

For at udfordre maskinerne, gennemførte vi en afprøvning med såning af vinterraps direkte i frøgræsstub. Da vinterraps helst skal sås medio august, er det ofte vanskeligt at nå en rettidig såning med den traditionelle jordbehandling. Afprøvningen skete i rødsvingel, hundegræs og engrapgræs, uden jordbehandling efter høst, under ganske vanskelige forhold, da jordskorpen var ret tør.

På webinaret gennemgår vi fem forskellige såmaskiner og ser dem arbejde i græs-stubben, med film fra såningen, og vi ser på selve resultatet af raps-såningen:  Hvilken såmaskine gav den bedste raps-mark? Dette bliver sammenholdt med omkostningerne – hvilken såmaskine klarer opgaven til den laveste pris?


Se og tilmeld dig de andre webinarer til Planteavlsmøde 2020:

Du kan tilmelde dig alle webinarer på en gang, ved at udfylde formularen på denne side.

Program

12.30

Webinaret begynder

13.15

Webinaret slutter

Dato
Fredag den 11. december 2020
Sted
Afvikles digitalt
Tilmeldingsfrist
10. december 2020
Pris
Gratis

Arrangementet kan ikke længere tilmeldes.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV