skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

Webinar | Planteavlsmøde 2020: Landbruget skal levere CO2-reduktion – kan man handle kulstof?

Planteavlsmøde 2020 er i år blevet aflyst på grund af corona. VKST Planteavl har derfor valgt at afvikle fem forskellige live-webinarer som erstatning for dagen.

På webinarene kan du få viden og indsigt i nogle af de emner, vi skulle have drøftet på det store Planteavlsmøde. På dette webinar kan du blive klogere på:

  • Landbruget skal levere CO2-reduktion – kan man handle kulstof?
    v. Ole Schou, planteavlskonsulent i VKST

Den danske regering har besluttet at arbejde for en reduktion af CO2-udslippet på 70% inden år 2030, målt med 1990 som udgangspunkt. Hvis det skal nås, betyder det, at mange af de arbejdsgange og strukturer, vi anser som normale i samfundet, skal ændres drastisk og gentænkes. CO2-certifikater, som beskriver en mængde CO2, har i flere år været en handelsvare, som virksomheder, der ønsker en ”grøn profil”, kan købe.  Virksomheder, der har meget svært ved at omstille sig, kan fx købe CO2-certifikater af de virksomheder, der har nemmere ved at omstille produktionen til mindre CO2-udslip.

Og det gælder i høj grad også for landbruget. Det er ofte blevet nævnt, at de faktorer, der for alvor kommer i spil i CO2-reduktionen, bliver; ”Boliger, Biler og Bønder” – helt mundret formuleret. For det er her, man mener, at de største udslip sker i øjeblikket, og en indsats bliver mest effektiv.

Dansk landbrug, og dermed Planteavlen, skal derfor overveje, hvilke tiltag der kan indføres for at reducere CO2-udslippet i produktionen. Det kan være anvendelse af N-gødninger, som produceres på effektive fabrikker med en ”mindre CO2-belastning”. Eller dyrkning af endnu flere efterafgrøder, som opfanger mere CO2, eller reduktion af jordbehandling, som dels sparer fossilt brændstof (diesel), og dels nedsætter omdannelsen af organisk stof i jorden med frigivelse af CO2. Hvis der er dokumentation for, at de nævnte tiltag reelt reducerer CO2-udslippet fra produktionen, kan denne besparelse sælges som CO2-certificater. Der nævnes tal som 300-800kr pr ha.

Er det virkeligt muligt, og hvad sker der så med det krav, som landbruget selv skal opfylde og levere ?


Se og tilmeld dig de andre webinarer til Planteavlsmøde 2020:

Du kan tilmelde dig alle webinarer på en gang, ved at udfylde formularen på denne side.

Program

12.30

Webinaret begynder

13.15

Webinaret slutter

Dato
Fredag den 4. december 2020
Sted
Afvikles digitalt
Tilmeldingsfrist
3. december 2020
Pris
Gratis

Arrangementet kan ikke længere tilmeldes.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV