skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Finansmarkedet: Situationen Lige Nu

Finansmarkedet: Situationen lige nu

Corona rammer ikke kun mennesker. Det rammer også skoler, uddannelser, arbejdspladser, erhvervsliv og ikke mindst finansmarkedet. Få her en opdatering på, hvad situationen på finansmarkedet er lige nu, og hvad du skal gøre.

Hvad sker der på aktiemarkedet? Stiger renterne? Skal jeg gøre noget? Spørgsmålene er mange, når man har penge i klemme. Finansgruppen i VKST forsøger her at give et overblik over situationen lige nu, og står også til rådighed med uvildig rådgivning, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl.

Situationen lige nu:

Aktiemarkedet bløder, og der er uro om virksomhedernes indtjening i 2020. Investorer bliver presset ud af aktiemarkedet, når de har lånt til investeringen. Andre investorer har købt realkreditobligationer i Danmark og bliver nu usikre.

Den 19/3 ser vi virkningen af, at ECB (den Europæiske Centralbank) vedtog, at de ville opkøbe obligationer for at stabilisere markedet. Aktiemarkedet var tæt på at korrigere nedad, så Corona kom som et startskud. Den situation vi har lige nu, er den samme som ved tidligere kriser, nemlig at renten stiger på grund af uro. Den falder til ro igen og lander tæt på inflationen.

Udsigterne er recession og hermed ikke stigende renter.

Har du ikke solgt aktierne, så behold dem! Vi forventer, at de stiger igen, når regeringerne har udmeldt planen for at komme tilbage til normal.

Realkreditlån lige nu:

Renten på 30 års fast rente er steget fra 0,5% til nu 2%. Kursen er faldet med 8-10 kurspoint, og hermed kan lang gæld indfries billigere. Vil du have fast rente, skal det være i en obligation tæt på kurs 100. Kurserne er vendt i denne uge og har allerede sænket renten en del.

Det skal understreges, at det er de lange renter, der er steget mest. De korte variable renter er kun steget med ca. 0,3%. Det hænger sammen med, at investorerne kan påvirke den lange rente, mens Nationalbanken og pengeinstitutterne påvirker den korte rente. Nationalbanken valgte at hæve renten med 0,15%, og det er denne renteændring, som har sat sig i de korte obligationer.

Anbefalingen er stadig variabel rente i cibor 6 eller cibor 3. De ligger tæt ved kurs 100.

Overvejer du at lægge renten fast, så kontakt os for sparring. Har du fast rente i dag og overvejer at tage kursgevinsten hjem, så kontakt os ligeledes for sparring.

Overskudslikviditet – hvad så:

Når renterne falder meget, kunne du overveje, om du skulle købe 0,5% obligationen til lav kurs og vinde, når den igen stiger. Vi ser ind i, at der kommer recession i Europa og senere i USA, og det betyder faldende lange renter og hermed stigende kurser. Det kunne være et alternativ til indlån med negative renter.

Mulighed for dig, der har renteswap:

Har du renteswap, så overvej, om det er nu, du skal indfri den. Rentestigningen ser dog ikke ud til at have påvirket renten i renteswap 10 år eller 30 år, men din swap har typisk en kortere løbetid. Så tal med os, hvis du overvejer at bestille en indfrielsesopgørelse.

Har du investeret i Danske Statsobligationer?

DS 4% 2039 er også faldet i kurs. Fra kurs 200 til nu ca. 186. De forventes at stige ved en recession.

Få uvildig rådgivning og sparring

Alt i alt er det et meget turbulent markede i de seneste par uger. Er du blevet usikker på dine investeringer, eller er du i tvivl om, hvad du skal gøre, så står finansgruppen i VKST klar til at yde dig uvildig rådgivning. Kontakt Søren Pilegaard eller Jens Fog Larsen på telefon 7027 9000 for at vide mere.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV