skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

På foderbørsen kan du på kortet herunder se udbuddet over dem, der sælger foder til kvæg. Røde markører viser dem, der sælger økologisk foder, mens de blå markører viser dem, der sælger konventionelt foder. Klik på markøren for at se oplysninger om fodertype, mængde og kontaktoplysninger.

Udfyld formularen under kortet, hvis du selv vil på kortet som sælger. Har du halm til salg, kan du også skrive dig på listen på vores halmbørs her.

Udfyld formularen

Udfyld formularen herunder for at komme på kortet som sælger af grovfoder til kvæg:

Dit fulde navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

Adresse (skal udfyldes)

Mængde

Fodertype

Konventionelt eller økologisk? (skal udfyldes)

Derfor er det nødvendigt

De solrige dage og den varme tørke ser ud til at være uendelig og giver en dårlig høst landet over. Flere kvægproducenter er derfor i bekneb i forhold til grovfoder til dyrene.

VKST har derfor oprettet foderbørsen her, hvor du som landmand kan komme på kortet, hvis du gerne vil sælge fodermidler.

VKST står ikke for formidlingen af kontakten mellem landmændene, men vi laver et overskueligt kort herover, så I selv kan tage kontakten.

Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen herover og skrive i beskedfeltet, om du sælger til økologisk eller konventionelt brug.

Alvorlig situation

Flere kvægproducenter er allerede er gået i gang med at bruge vinterfoderet til dyrene og har derfor behov for at finde alternativt foder. Så det er her, planteavlskollegerne kan hjælpe til.

VKST tror og håber derfor på, at vi kan løse det ved at få landmændene til at hjælpe hinanden og koble dem sammen på kryds og tværs via denne foderbørs, så kvægsituationen ikke bliver så alvorlig, og vi kan få samlet alt det foder sammen, der til rådighed.

Det er derfor nu, I skal kigge på jeres lagre og marker og vurdere, hvor meget der er behov for – det nytter ikke at vente – Der skal handles nu og indgås aftaler med planteavlere. Læs mere om situationen i artiklen her.

Afmeld / væk fra kortet

Har du fået solgt, eller ønsker du af anden årsag at blive fjernet fra kortet, skal du blot skrive en mail til lmh@vkst.dk, og så vil du blive fjernet umiddelbart herefter.

Vejledende priser på foder

I forhold til prissætning henviser vi til SEGES vejledende priser for intern omsætning. Se priserne for både konventionelt og økologisk foder i denne PDF.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere rådgivning, er du mere end velkommen til at kontakte konsulenterne i VKST. Drejer det sig om køb af foder, så kontakt kvægbrugskonsulenterne, og drejer det sig om salg af foder, så kontakt planteavlskonsulenterne på telefon 7027 9000.

Gratis analyse af frøgræshalm

Hvis du har bjerget frøgræshalm som foder til opdræt eller malkekøer, tilbyder SEGES nu som noget nyt at analysere en prøve for dig – uden beregning.

Sådan gør du:
Send en prøve af dit frøgræshalm. Udtag prøven ved at plukke fra forskellige baller. Send prøven til Kvægbrugets Forsøgslaboratorium, Agro Food Park 14A, 8200 Aarhus N.

Vedlæg følgende oplysninger:
Navn, CHR, e-mail, oplysninger om frøgræshalmens oprindelse herunder græsart samt hvilke dyregrupper, frøgræshalmen opfodres til.

Vi sender dig derefter analyseresultatet på mail.
(Forbehold: Tilbuddet gælder, så længe antallet af prøver ikke overstiger laboratoriets kapacitet og senest indtil 1/10-2018).

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV