skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Gik Du Glip Af De Bedste?

Gik du glip af de bedste?

Hvad har gule plader på bilerne, omlægning af lån og maskinøkonomi til fælles? Jo, det er emner i nogle af de mest læste artikler i VKST’s nyhedsbrev i 2020. Her kan du læse eller genlæse de 5 mest populære artikler fra året der gik – to af dem er med den samme landmand.

Nr. 1: Min bedste investering i maskinparken

Den vestsjællandske landmand er ikke i tvivl om, hvad hans bedste investering i maskinparken har været gennem de seneste mange år. Der er nemlig ikke én bestemt maskine, der topper listen, men det faktum, at han investerer korrekt, der betyder noget. En enkelt maskine er dog hans favorit.

Artikel er læst af 1900.

Nr. 2: Solceller som afgrøde – kan det betale sig?

Solcelleanlæg er en klimavenlig energikilde, og det seneste år har tankerne om et anlæg sneget sig ind i fremtidsovervejelserne hos mange danske landmænd. For kan de store anlæg konkurrere med de traditionelle afgrøder på markerne? Og kan det betale sig?

Artikel er læst af 1700.

Nr. 3: Fradrag for den diesel du bruger i traktoren

Der kan være mange penge at hente hos staten, hvis du husker at holde styr på din kørsel og opgøre, om det er landbrugskørsel eller ej. Landbruget har som et af de få erhverv ret til at få godtgjort olieafgiften på motorbrændstoffet, som ellers ikke normalt er godtgørelsesberettiget, selvom brændstoffet bruges i virksomheden. Du skal bare sikre, at brændstoffet er brugt i erhvervsøjemed til landbrugsformål. Læs hvordan du får det fulde fradrag.

Artikel er læst af 1600.

Nr. 4: Omlæg dine lån nu og få historisk lav rente de næste 30 år

Den faste rente er historisk lav, og det giver nye, gode muligheder for at sikre en stabil finansiering de næste 30 år. I øjeblikket er situationen særlig gunstig, hvis du vil lægge om til et fastforrentet lån. Kursen er høj og den faste rente historisk lav på bare 1 pct. Det gør det højaktuelt for rigtig mange landbrugsvirksomheder at overveje en omlægning. Læs hvornår du bør overveje at lægge om.

Artiklen er læst af 1500.

Nr. 5: De her 4 afgrøder tjener jeg penge på

Jens Ellegaard fra Højstrupgård på Sjælland er ikke i tvivl om, hvor han tjener pengene i sin planteavl. Han får nemlig lavet DBII Tjek Mark, der er et benchmarkingprodukt, som tager udgangspunkt i højaktuelle data og giver kendskab til bundlinjeøkonomien på afgrødeniveau allerede lige efter høst. Mød Jens Ellegaard i videoen sidst i artiklen.

Artiklen er læst af 1300.  

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV