skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Gratis Rådgivning Til økologiske Sukkerroedyrkere

Gratis rådgivning til økologiske sukkerroedyrkere

Økologisk VKST har indgået aftale med Nordic Sugar, der betyder, at alle Nordic Sugars økologiske dyrkere nu igen har mulighed for at få gratis rådgivning i marken.

Nu er det igen muligt for sukkerroedyrkere hos Nordic Sugar at få en økologisk rådgiver ud og give gode råd i marken og få et par professionelle øjne på, hvilke tiltag der skal foretages lige nu.

Aftalen mellem VKST og Nordic Sugar dækker et gratis markbesøg af en times varighed med fokus på sukkerroedyrkningen i løbet af sæsonen 2020.

Aktuelt i marken lige nu

Økologisk VKST har sat deres to sukkerroe-eksperter på sagen. Darran Andrew Thomsen og Ninna Rieper Boesen vil yde gratis rådgivning og tager udgangspunkt i den enkelte mark.

– Der er rigtig meget at se på i roemarken lige nu. Det mest aktuelle nu her er jo ukrudtsbekæmpelsen, men aftalen dækker hele sæsonen, og vi kan hjælpe med at se på alt fra såning og radrensning til manuel lugning, fortæller Ninna Rieper Boesen fra Økologisk VKST.

Hun og Darran Andrew Thomsen kan hjælpe med alle typer spørgsmål såsom, hvornår såning skal forekomme, hvornår, hvor meget og hvilken type ukrudtsbekæmpelse, der er nødvendig, hvor hurtigt der skal køres med radrenseren, og hvor tæt man kan komme på rækkerne, og om der eksempelvis skal jord med ind i mellem rækkerne.

Spar penge og høst mere med professionel rådgivning

Og der er en rigtig god grund til at få en professionel konsulent ud og give sit besyv med i marken.

– Med professionel og korrekt rådgivning i marken kan roedyrkeren spare penge og høste mere, da alle beslutninger er taget på et korrekt beslutningsgrundlag, og alle justeringer er foretaget korrekt og med udgangspunkt i den aktuelle status i marken, siger Ninna Rieper Boesen.

De to økologiske konsulenter kan kontaktes hos VKST på telefon 7027 9000, hvor det er muligt at lave en aftale om et gratis markbesøg.

I første omgang dækker aftalen ikke besøg i Jylland. Er man jysk dyrker, kan man kontakte Nordic Sugars Agricenter for en nærmere aftale.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV