skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Hedder Det Gefion, DLS Eller VKST?

Hedder det Gefion, DLS eller VKST?

Siden fusionen i foråret har mange kunder og medlemmer været forvirret over navnene. Hvad er hvad, og hvem gør hvad? Hedder det hele bare VKST nu?

Gefion og DLS eksisterer fortsat som to stærke landboforeninger

Gefion og Dansk Landbrug Sydhavsøerne (DLS) havde indtil foråret 2017 hver deres rådgivningsvirksomheder, hvor der ud over den politiske interessevaretagelse også var dygtige og kompetente konsulenter, der tilbød forskellige rådgivnings- og serviceydelser til medlemmer og kunder.

I marts 2017 bliver rådgivningen i de to foreninger sammenlagt og  rådgivningsvirksomheden VKST ser dagens lys. Men DLS og Gefion eksisterer fortsat som to politiske landboforeninger, der varetager deres medlemmers interesser.

Det politiske arbejde fortsætter med uformindsket styrke

Som medlem af Gefion eller DLS kan man derfor fortsat kontakte de erhvervspolitiske medarbejdere, præcis som man plejer. Men samarbejdet om rådgivningen smitter alligevel af på det politiske arbejde, hvor de i de to foreninger i endnu højre grad vil arbejde sammen om den politiske interessevaretagelse.

”Det politiske arbejde i foreningerne fortsætter derfor med uformindsket styrke, og bestyrelserne fokuserer på at varetage medlemmernes politiske interesser,” fortæller John Nielsen, der er formand for Dansk Landbrug Sydhavsøerne, og han bliver bakket op af Gefions formand:

”Det er en stor og meget vigtig opgave i en tid, hvor landbrugets vilkår konstant er under pres fra politisk side, fra organisationer og medierne. Og det er en opgave, som vi i de to foreninger ser frem til at kunne prioritere endnu højere, nu hvor serviceydelser og politik er adskilt,” siger formand for Landboforeningen Gefion, Torben Hansen og fortsætter:

”I rigtig mange af vores kommuner er der store udfordringer – der er alt for få med kendskab til landbruget i de nye kommunalbestyrelser. Og der har vi som foreninger en kæmpe opgave i at klæde de nye byrådsmedlemmer på.”

DLS og Gefion ejer VKST

Sammen ejer DLS og Gefion rådgivningsvirksomheden VKST, som kun tager sig af rådgivningsopgaver for kunderne.

”Med vores nye, fælles rådgivningsvirksomhed har vi skabt rammerne for fremtidens rådgivning. Når du bruger VKST, får du individuel service og rådgivning, som gavner din virksomhed og din bundlinje. Politik og rådgivning er nu adskilt, men hvis vi møder udfordringer som kræver politisk handling, har vi i de to foreninger et stærkt netværk, så vi kan få rykket tingene i den rigtige retning,” fortæller administrerende direktør Mads Birk Kristoffersen, der sammen med direktør Gert Klitgaard udgør direktionen i VKST.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV