skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Hus Og Lejlighed: Sælg Nu Til Næste Generation På Kendte Vilkår

Hus og lejlighed: Sælg nu til næste generation på kendte vilkår

Går du med overvejelser om at din forældrekøbte lejlighed eller anden fast ejendom skal sælges videre til næste generation i familien, kan der være mange fordele ved at gøre det nu.

Sælg din ejendom til den offentlige ejendomsvurdering +/- 15%

Som reglerne er i dag kan I som forældre sælge jeres ejendom til jeres børn til den offentlige ejendomsvurdering +/- 15%. Da den offentlige ejendomsvurdering har været fastlåst i mange år, vil man ofte opleve, at den offentlige ejendomsvurdering er væsentligt lavere end den reelle markedspris. Og når man derudover kan fratrække 15% af den offentlige vurdering, kan man ende på en meget fordelagtigt pris for køberen. Den regel gælder både for landbrugsejendom og hvis I har købt en lejlighed, som I ønsker at sælge til børnene.

Hvis I som forældre sælger eksempelvis en lejlighed til et eller flere af jeres børn, og sælger den til en lavere pris end, hvad I købte den til, har I et tab, som kan modregnes gevinsten, når I sælger landbrugsejendommen. Dermed kan I spare nogle penge i skat.

Værdier videre til næste generation

Lige nu er der gode muligheder for at give større eller mindre formuer skattefrit videre til næste generation. Når man sælger en lejlighed til sit barn for 15 % under den offentlige vurdering, sker der ingen beskatning af den eventuelle gave, som ligger i at sælge en lejlighed til (langt) under markedspris.

Vælger du at sælge til 3. mand må du helt selv, sammen med køber, bestemme hvad prisen på en lejlighed skal være. Men sælger du til din søn eller datter, har du ikke frit slag. Her skal man som udgangspunkt sælge til markedsprisen, så SKAT ikke kan påklage, at der ligger et skjult gaveelement i handlen. Men med muligheden for at sælge til 15 % under vurderingen, kan man helt åbenlyst sælge en lejlighed videre til næste generation. Derved får næste generation den del af lejlighedens pris, som ligger mellem 85 % af vurderingen og den fulde markedspris foræret. Og den gave er skattefri!

Ændringer på vej

Den 1. januar 2020 kommer der nye vurderinger på ejerboliger. Beskatningen af de nye boliger træder først i kraft i 2024, men vurderinger forventes at blive sendt ud i foråret 2020, gældende fra 1. januar 2020. Vi forventer, at den offentlige vurdering på rigtig mange ejerboliger vil stige. Efter nytår vil det derfor være for sent at overdrage en billig ejerbolig til næste generation.

Der er også nye vurderinger på vej på landbrugsejendomme. De forventes at blive offentliggjort 1. januar 2021.

Skal du have handlet en lejlighed eller anden bolig videre til næste generation anbefaler vi, at du gør det nu til de gældende regler. Du skal altså have underskrevet handlen inden nytår. Hvis det handler om familiehandlen af landbrugsejendom anbefaler vi at få mulighederne undersøgt i løbet af 2020.

Kontakt vores skatterådgivere Heidi Rosenkilde Larsen5786 5131 eller Jan Jacobsen2175 0536 hvis du vil vide mere. Du kan også deltage i vores 2 møder ”Sådan sælger vi din ejendom” d. 29/10 i Sorø eller 4/11 i Nykøbing. Læs mere om programmet her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV