Hvad betaler de andre i bidragssats?

26. marts 2021

I den nuværende situation, hvor mange kan se tilbage på et par år med god indtjening og fine resultater, er det oplagt at se på mulighederne for at få sænket bidragssatsen.

Et godt udgangspunkt for den drøftelse med banken er en bidragsanalyse, der viser, hvor du ligger i forhold til andre, sammenlignelige virksomheder. Betaler du i den høje ende, eller ligger du faktisk meget fint i forhold til andre med en tilsvarende belåning og økonomi?

Analysen bruges til at afklare, om der er grundlag for en dialog med banken om bidragssatsen, og hvordan du stiller dig i den situation:

Det fremgår af analysen, hvad sammenlignelige kunder betaler i bidrag i netop din bank, men også hvad samme gruppe betaler i bidrag i andre banker

-Vi sammenligner bidragssatsen fra din nyeste årsrapport med lignende virksomheder baseret på centrale nøgletal. Det fremgår af analysen, hvad sammenlignelige kunder betaler i bidrag i netop din bank, men også hvad samme gruppe betaler i bidrag i andre banker, fortæller økonomirådgiver Jeppe Madsen fra VKST og fortsætter:

-På baggrund af analysen kan vi vurdere, om din bidragssats ligger inden for normen. Hvis analysen viser, at din bidragssats er for høj, har du et veldokumenteret grundlag for en dialog med banken.

Analyse og konkrete tal er det bedste udgangspunkt for en nedsættelse af bidragssatsen

Lave bidragssatser tildeles ofte, hvis en andel af lånene er med fast rente, og der betales afdrag, mens variable lån uden afdrag ofte udløser en højere bidragssats. Hvis du har en høj belåningsprocent i dit realkreditinstitut, kræves der ofte en højere bidragssats til gengæld.

Det er svært at komme i banken og argumentere for, at bidragssatsen skal sænkes, fordi man har hørt snak om, at andre får det billigere

Samtidig afhænger bidragssatsen i høj grad af, hvordan den enkeltes økonomi rates i banken. Hvis økonomien vurderes som solid med god indtjening, har banken ikke behov for at dække sig ind med en høj bidragssats. Den slags oplysninger hører med til det fulde billede af bidragssatserne, og derfor er de sjældent et oplagt samtaleemne mellem kollegaer.  Og skulle snakken falde på bidragssatser, er der mange detaljer, der skal med til at tegne det fulde billede:

-Det er svært at komme i banken og argumentere for, at bidragssatsen skal sænkes, fordi man har hørt snak om, at andre får det billigere. Og der er bidragsanalysen god: den bygger på konkrete tal og sammenligner din virksomhed med andres – det er ikke bare snak, siger Jeppe Madsen.

Eksemplets magt

-Vi har set eksempler på landbrug, der opnår en reduktion af bidragssatsen med op til 0,20 procentpoint, hvilket giver en besparelse på 20.000 kr. for hver 10 mio. kr. der er i realkreditgæld, det er dog ikke alle, der kan opnå så store besparelser, men selv en lille reduktion af bidragssatsen er værd at tage med, siger Jeppe Madsen og giver et eksempel på, hvor store forskelle, der kan være mellem bankerne:

Netop de konkrete eksempler i bidragsanalysen er gode udgangspunkter for en snak med banken.

-Men husk, at hvis du er glad for din bank, føler dig godt behandlet og I har et godt samarbejde, så kan det være mere værd end en lavere bidragssats, lyder den afsluttende bemærkning fra økonomirådgiveren.

 

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.