skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Hvad Kan En Svineproducent Lære Af En Plastikfabrik I Præstø?

Hvad kan en svineproducent lære af en plastikfabrik i Præstø?

Umiddelbart skulle man tro, at der er store forskelle på at drive en plastikfabrik og producere grise. Men for Peter Rosenkrands, der er administrerende direktør i produktionsvirksomheden Knudsen Extrusion i Præstø, er der flere ligheder end forskelle. Han står i spidsen for en virksomhed, der i den grad har prøvet det meste i et meget turbulent marked. Og i Peters virksomhed er noget af nøglen til succes at fokusere på rationelle arbejdsgange og en struktureret hverdag – noget man som svineproducent sikkert vil kunne nikke genkendende til. Den historie vil Peter Rosenkrands fortælle mere om på inspirationsaften for svineproducenter hos VKST i Sorø d. 14/11 2019.

Risikostyring guider dig gennem udsving i markedet

I slutningen af 2015 oplevede Knudsen Extrusion en mindre nedgang i markedet, og det fik direktøren til at investere i LEAN uddannelse af alle medarbejdere for at professionalisere virksomheden og øge produktiviteten. Det skulle vise sig at være én af de ting, der reddede virksomheden, da den i 2018 oplevede mere end en halvering af omsætningen:

– Vi var ikke forberedt, da ordrerne pludselig holdt op med at rulle ind, men vi havde arbejdet med at strømline virksomheden, og vi havde et indgående kendskab til vores processer som betød at vi kunne foretage en hurtig tilpasning af omkostningerne, fortæller Peter Rosenkrands, der samtidig understreger, at der lå en lang proces bag beredskabet og et helt års arbejde, hvor alle dele af produktion og arbejdsgange var analyseret og optimeret.

Få hjælp til at gennemføre de nødvendige forandringer

For Peter Rosenkrands var det afgørende, at han fik eksterne konsulenter til at gennemføre LEAN-processen, og han udpegede en medarbejder, der skulle være ansvarlig for at gennemføre forandringerne i virksomheden:

-Som leder af en virksomhed skal du erkende, at du ikke kan alt selv. Det har været afgørende for, at vi kunne gennemføre alle de forandringer, der er sket de seneste år, at jeg har haft en medarbejder, der udelukkende har fokuseret på at implementere forandringerne. På den måde er vi kommet gennem en periode med et markant fald i omsætning til i dag, hvor vi er på vej tilbage, siger Peter Rosenkrands.

Skab overblik og bedre kommunikation

Den store tavle i produktionshallen er et tydeligt bevis på, at hele virksomheden arbejder på en ny måde, og den er en del af LEAN-processen og det daglige samlingspunkt for repræsentanter fra alle dele af virksomheden. Ved tavlen får alle overblik over alt fra dagens produktion til flaskehalse eller andre forhold, der kan påvirke opgaverne.

-God kommunikation er et must i enhver virksomhed, siger Peter Rosenkrands, der fortæller mere om de erfaringer han har gjort sig gennem 15 år som direktør for Knudsen Extrusion, når VKST holder inspirationsaften for svineproducenter d. 14/11 2019 fra kl. 16.00 til 21.00.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV