Hvad tjener du egentlig på din planteavl?

17. juni 2021

Hvad tjener du egentlig på din planteavl? Kan du gøre det bedre? Hvad tjener din nabo? Bør du gøre det samme?

De spørgsmål har mange landmænd øst for Storebælt fået svar på. Og det kan du også! For med et DBII Tjek på dine afgrøder kan du blive klogere på din planteproduktion og sammenligne din bundlinje med tilsvarende virksomheder – og naturligvis optimere med det samme.

”Nu ved jeg, hvor jeg skal tjene mine penge henne”

Landmand Claus Skotte Frandsen fra Lolland har fået foretaget DBII Tjek mange gange. Og han har været rigtig glad for det.

-Der er så mange fordele ved DBII Tjekket, men mest af alt har det givet mig et øget fokus på, hvor jeg skal tjene pengene henne, fortæller Claus Skotte Frandsen og uddyber, hvorfor det giver ro i kroppen:

-Inden jeg fik foretaget et DBII Tjek, undrede det mig, at folk kunne give så høje jordpriser og forpagtninger. Jeg tænkte,

Man får et skulderklap og får bevidsthed om, at det går i den rigtige retning, selvom man måske troede det anderledes. Og så er det rart at vide, hvor på skalaen man ligger i forhold til kollegerne, så man kan se, at man i år eksempelvis ikke er den eneste, der er har haft et sløjt år på grund af regnen.

Det sagde Claus Skotte Frandsen til VKST i 2017. Læs eller genlæs hele artiklen med ham her. og læs om hvilken anden gevinst han også får i hatten med DBII Tjek.

Det perfekte overblik over afgrøderne

Også Carsten Brædder har været glad for DBII Tjek. Det har fået ham bekræftet i, at han gjorde det helt rigtige.

– Det viste sig gennem et DBII Tjek, at vi stadig kan dyrke roer på trods af det lave afkast, så længe vi selv står for driften – lige fra såning, sprøjtning og til selv at tage roerne op med en gammel roeoptager. I den forbindelse har vi også fået lavet en maskinanalyse for at se, om det kan svare sig at køre med en ældre roeoptager. Heldigvis viste en maskinanalyse, at vores ældre roeoptager kan tage roer op til samme pris som andre, siger Carsten Brædder.

Du kan læse hele interviewet med Carsten Brædder her, hvor han også fortæller om, hvad han har ændret i sit markbrug, efter han har fået foretaget DBII Tjek.

”Det er de her fire afgrøder, jeg tjener penge på”

Jens Ellegaard fra Sjælland er heller ikke i tvivl om, at DBII Tjek er et godt produkt til planteavlen. Med DBII Tjek ved han nemlig præcis, hvilke afgrøder han tjener sine penge på.

–Det er frøavlen, det er spinat og kløver og græsfrø, jeg tjener pengene på, siger Jens Ellegaard, da VKST tager en snak med ham om DBII Tjekket.

Han har dog også fundet ud af, at der også er nogle afgrøder, som ikke går så godt som forventet for ham pga. hans jordtype, og det havde han ikke været klar over, hvis han ikke fik foretaget DBII Tjek. Læs artiklen med Jens her og se, hvilke afgrøder, der ikke passede til jordtypen.

Én mark trak hele gennemsnittet ned

Også Henri og Thomas fra Brdr. Madsen og Søn I/S har fået øjnene op for de mange fordele, et DBII Tjek giver. De har fået foretaget DBII Tjek siden 2016 og opdagede, at en af deres marker ikke leverede efter hensigten.

-Vi havde 100 ha med raps, hvoraf de ca. 30 ha gav alt for lidt. Det betød, at rapsen kun gav 4 tons i gennemsnit, og det var alligevel en øjenåbner, for vi var egentlig glade for vores udbytter. Det var en enkelt mark, der havde trukket meget ned, og så måtte vi jo og finde ud af, hvad vi skulle gøre for, at den mark ikke faldt igennem igen.

Læs artiklen med Henrik og Thomas her og find ud af, hvorfor den ene mark trak så meget ned. Og læs også om, at Brdr. Madsen har haft et forbedringspotentiale på hele 67 procent.


Vil du også have DBII Tjek?

Ønsker du også at kende din bundlinje lige efter høst og have mulighed for at benchmarke din planteavl og optimere din bundlinje med det samme? Så læs meget mere om DBII Tjek her, og tag fat i planteavlskonsulent Peter Balslev på telefon 5786 5063.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.