Hvor store gaver må du gi’ dine medarbejdere til jul?

14. november 2023

Julen nærmer sig med hastige skridt, og uanset om du allerede har købt julegave til dine medarbejdere eller det stadig er på listen over de mange ting, du skal nå inden jul, så er det vigtigt, du lige får tjekket op på reglerne omkring SKAT, inden du tager på julegaveindkøb.

SKAT har nemlig helt klare retningslinjer for, hvor stor en gave-fest det må være for dine medarbejdere, hvis ikke gaven skal beskattes.

Julegaver over 900 kr. kan blive beskattet

Reglen for gaver til medarbejdere er, at der samlet over året må gives for 1.300 kr. inkl. moms – og det må ikke være gavekort. Kommer du op over det beløb, så skal der betales skat af gaven, forklarer skattekonsulenterne i VKST.

Julegaver indregnes også i den samlede sum. Du kan derfor købe julegaver op til 1.300 kroner inkl. moms uden at blive beskattet – dog med det forbehold, at der ikke er givet andre gaver i løbet af året. Hvis du dog holder julegaven på max 900 kr. inkl. moms, så kan julegaven ikke beskattes, uanset hvor meget du overstiger de 1.300 kroner med andre gaver i løbet af året.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om der er givet gaver til medarbejderen tidligere på året for eksempel i forbindelse med en ekstra indsats i høsten.

Hvis du overstiger det samlede beløb over året

Overstiger du det samlede årlige beløb på 1.300 kr. inkl. moms, skal der betales skat af gaven.

Det vil sige, at hvis du tidligere har givet en medarbejder en gave på 500 kr., og samme medarbejder nu modtager en julegave til 900 kr., så skal medarbejderen faktisk beskattes af de 500 kr., fordi det samlede gavebeløb overstiger 1.300 kr., men julegaven ligger inden for grænsen på de 900 kr.

Samtidig understreger skattekonsulenterne i VKST, at det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for at indberette det til SKAT, hvis en gave er skattepligtig.

Er der krav til gavens indhold?

Julegaverne skal være såkaldte tingsgaver. Det betyder, at der ikke må gives kontanter eller gavekort, der kan sidestilles hermed.

Gavekort anses som udgangspunkt for at være sidestillet med kontanter – og dermed skattepligtige. Gavekort, der i høj grad er forudbestemte, og som har begrænsede anvendelsesmuligheder, er dog undtaget hertil.

Det gælder blandt andet for et gavekort til én bestemt navngiven restaurant, hvor medarbejderen alene kan få dagens tre-retters menu, eller én af tre af arbejdsgiveren forhåndsbestemte menu-sammensætninger.

Du kan læse mere om reglerne vedrørende julegaver på SKATs hjemmeside her.

Er du i tvivl om julegaver til medarbejder og skattereglerne, er du mere end velkommen til at kontakte VKST’ skattekonsulenter på telefon 5786 5080

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.