skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Hvor Store Gaver Må Du Gi’ Dine Medarbejdere Til Jul?

Hvor store gaver må du gi’ dine medarbejdere til jul?

Julen nærmer sig med hastige skridt, og uanset om du allerede har købt julegave til dine medarbejdere eller det stadig er på listen over de mange ting, du skal nå inden jul, så er der nogle skatteregler, du skal tage højde for inden du tager på julegaveindkøb.

SKAT er nemlig ikke så gavmild, som du måske havde tænkt dig at være.

Ingen julegaver for over 900 kr.

-Der er faktisk ret klare regler for, hvor stor en gave du må give dine medarbejdere til jul, hvis den også skal være skattefri. Julegavebeløbet må ikke overstige 900 kr. inklusiv moms, og så må gaven ikke være et gavekort, fortæller Heidi Rosenkilde Larsen, der er økonomikonsulent i VKST og kvinden, der har styr på julegavereglerne fra SKAT.

Samtidig understreger Heidi Rosenkilde Larsen, at det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for at indberette det til SKAT, hvis en gave er skattepligtig.

Den samlede sum af gaver er afgørende

Set over et helt år kan en medarbejder modtage skattefri gaver fra sin arbejdsgiver for 1.200 kr. inklusiv moms. Men hvis man kommer op over det beløb, så skal der betales skat af gaven.

Hvis du giver for 900 kr. i julegave, må medarbejderen ikke have modtaget gave for over 300 kr. i løbet af året, for eksempel i forbindelse med en fødselsdag eller som tak for indsatsen i høst, fortæller økonomikonsulenten.

Det vil sige, at hvis du tidligere har givet en medarbejder en gave på 500 kr. og samme medarbejder nu modtager en julegave til 900 kr., så skal medarbejderen faktisk beskattes af de 500 kr., fordi det samlede gavebeløb overstiger 1.200 kr., og julegaven ligger inden for grænsen på de 900 kr.

Er du i tvivl om julegaver til medarbejder og skattereglerne, er du mere end velkommen til at kontakte VKST på telefon 7027 9000 eller kontakte Heidi Rosenkilde Larsen direkte.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV