Jobbank er din genvej til nye medarbejdere

9. september 2021

Jobmarkedet er presset, og der er mangel på arbejdskraft ikke mindst i landbruget, hvor der er stor efterspørgsel på dygtige, engagerede medarbejdere.

Den store udfordring er nemlig ikke bare manglen på arbejdskraft, men manglen på god og kompetent arbejdskraft. Det er svært at finde egnede kandidater, og der er rift om de dygtige – og det gælder alle typer stillinger i landbruget.

Derfor har VKST lavet en jobbank, som gør det let for kandidater og ejere at finde hinanden, når der en stilling ledig. I jobbanken kan du slå ledige stillinger op, så kandidater kan søge direkte via hjemmesiden.

det betyder, at vi har et kartotek af medarbejdere i branchen, der står klar til nye udfordringer

-Derudover KAN ledige medarbejdere skrive sig op i en kandidatbank, og det betyder, at vi har et kartotek af medarbejdere i branchen, der står klar til nye udfordringer, fortæller Jette Sandager, der er ledelsesrådgiver i VKST, og som også hjælper med andre dele af rekrutteringen.

En grundig rekruttering betaler sig

VKST har gennem en årrække hjulpet mange landbrugsvirksomheder med at finde de rigtige medarbejdere gennem målrettet rekruttering:

-Der er ingen tvivl om, at en grundig rekrutteringsproces betaler sig, for det er dyrt at ansætte den forkerte medarbejder. Det tager tid at lære nye folk op, og det tager fokus fra driften, og i den periode trækker man ekstra på de erfarne folk, så hvis samarbejdet stopper inden for første år, så er det spildt arbejde, fortæller Jette Sandager.

Hun og hendes kollegaer i VKST’s ledelsesteam skræddersyer derfor rekrutteringsforløbet efter dit behov, og hjælper fx med at:

  • Lave en job- og personprofil
  • Lave en stillingsannonce
  • Udvælge relevante kandidater
  • Indhente referencer på de udvalgte ansøgere
  • Lave en ansættelseskontrakt
  • Deltage ved ansættelsessamtalerne

Vigtigt med fastholdelse

Når du har fundet den rigtige medarbejder, kommer næste fase med oplæring og fastholdelse:

-Alle har brug for oplæring og introduktion til arbejdspladsen, og det er ikke bare noget, man gør den første uge. Det tager tid at komme ind i nye rutiner, men en god oplæring har stor betydning for, at din nye medarbejder kommer til at fungere godt i jobbet, siger Jette Sandager og tilføjer:

Nye medarbejdere skal føle sig velkommen fra første minut, de træder ind på virksomheden

-Nye medarbejdere skal føle sig velkommen fra første minut, de træder ind på virksomheden. Det er vigtigt, at der er lagt en fast plan for den nye medarbejder. Det giver ro for den nye, og de ansatte, der allerede er på arbejdspladsen, bliver involveret og ved, hvilket ansvar de har i forhold til deres nye kollegas oplæring og introduktion til arbejdspladsen.

Er din arbejdsplads attraktiv?

Hvis du vil tiltrække og fastholde medarbejdere, skal din arbejdsplads være attraktiv, og lønnen er bare én faktor ud af mange, men det er ikke den eneste, fortæller ledelsesrådgiveren:

-For mange er det vigtigt at være på en arbejdsplads, hvor der fx er MUS-samtaler, en god pensionsordning og socialt samvær med kollegaerne, og det får de i andre brancher, så det skal landbruget også kunne tilbyde, fortæller Jette Sandager.

Inspiration og konkrete tiltag til dig og dine medarbejdere

Vil du have inspiration til, hvad du kan gøre for at gøre din arbejdsplads mere attraktiv, kan du kontakte ledelsesrådgivere Tove Goldbeck Jensen og Jette Sandager.

Er du medlem af DLS eller Gefion, har du desuden mulighed for at tegne en meget attraktiv pensionsordning for dine medarbejdere eller lave en sundhedsforsikring for både dem og dig.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.