skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Ægtepagter

Når man bliver gift, opstår der automatisk et formuefællesskab, der deles ligeligt mellem jer i tilfælde af skilsmisse eller død. Den form for ligedeling er ikke altid hensigtsmæssig, og for mange – især erhvervsdrivende – giver det derfor bedre mening at overveje en ægtepagt.

Med en ægtepagt går I ud over formuefællesskabet og aftaler, hvordan formuen skal fordeles i stedet for. Ægtepagten sikrer en deling af formuen, som passer netop jer og jeres aktuelle situation og beskæftigelse.

Hos VKST kan vi hjælpe jer med at udforme en ægtepagt

Det er muligt at skræddersy en ægtepagt stort set, som man gerne vil have den. Der kan opstilles forskellige kriterier, og man kan eksempelvis sørge for, at ægtepagten kun gælder et bestemt antal år, eller at den kun gælder bestemte aktiver eller lignende.

Mulighederne er mange, og derfor kan det være vigtigt at have en professionel rådgiver ind over, så I sikrer jer, at der bliver taget hånd om det hele, og alle aspekter og ønsker bliver dækket.

Når vi hjælper med at udforme ægtepagten, sørger vi rent praktisk for:

  • Opgørelse af værdier
  • Overblik over typer af særeje
  • Udfærdigelse af ægtepagt
  • Tinglysning

Ny ægtefællelov fra 2018

Ægtefælleloven trådte i kraft i 2018 og er en lov, der regulerer ægtefællers økonomiske forhold. Ægtefælleloven har blandt andet ændret nogle af de tidligere regler i forbindelse med særeje og deling af formuen ved skilsmisse og død.

Når vi udformer ægtepagten, sørger vi naturligvis for, at den overholder den nyeste lovgivning og tager højde for de nye regler i ægtefælleloven.

I kan oprette en ægtepagt både før og under ægteskabet.

Du er velkommen til at kontakte os via formularen her på siden, hvis du har brug for rådgivning om ægtepagt, eller vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at udarbejde en ægtepagt.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV