En personalehåndbog er dit redskab til et godt lederskab

Hvad indeholder en personalehåndbog?

En personalehåndbog indeholder oftest virksomhedens værdier, regler og retningslinjer og kan omhandle alt fra regler om ferie, løn, arbejdstider og pauser til retningslinjer om sygemelding, tandlægebesøg, barsel og arbejdstøj.

På den måde får personalehåndbogen samlet alt ét sted, hvor både leder og medarbejder kan søge hen, hvis der skulle opstå tvivlsspørgsmål i købet af en arbejdsdag.

Med en personalehåndbog er du som leder også sikret, at alle medarbejdere får de samme oplysninger, og at alle medarbejdere dermed bliver behandlet ens ud fra de samme rammer uanset titel og anciennitet.

Sådan fungerer det

Ønsker du også at give medarbejdere et godt overblik over de væsentligste regler og retningslinjer på bedriften og samtidig spare tid og ressourcer og få et bedre lederskab, kan ledelseskonsulenterne i VKST hjælpe dig med at udforme en personalehåndbog for din virksomhed.

Det er udelukkende dig, der bestemmer, hvilke emner der skal fremgå i personalehåndbogen. Konsulenten hjælper dig naturligvis og kommer med gode ideer og forslag ud fra lige præcis din virksomhed, personalesammensætning og behov.

Ledelseskonsulenterne har stor erfaring i udarbejdelse af personalehåndbøger, og du kan dermed spare tid og kræfter på selv at rode med det. Kontakt vores ledelseskonsulenter her i VKST og hør mere om pris, proces og udformning af en personalehåndbog – så er du allerede godt på vej mod et bedre lederskab.

Med personalehåndbogen er vi forberedt på alle problemstillinger, der kan opstå. Den giver helt klart et bedre arbejdsmiljø og gladere medarbejdere

Personalehåndbog / Jesper Tambour / Havmosegaard i Guldborg

Der e rmange fordele ved en personalehåndbog i landbruget

Fordele ved en personalehåndbog:

  • Et vigtigt kommunikationsredskab for hele virksomheden
  • Du sparer tid og ressourcer ved ikke gentagne gange at skulle informere om de samme oplysninger
  • Du kan behandle alle medarbejdere ens ud fra de samme rammer uanset titel og anciennitet
  • Nye medarbejdere får hurtigt den nødvendige viden om virksomheden
  • Personalehåndbogen bidrager til “ordnede” forhold på arbejdspladsen
  • Personalehåndbogen er med til at øge trivslen på arbejdspladsen og giver dermed gladere medarbejdere og et bedre arbejdsmiljø
  • Det giver et bedre lederskab

Landmand: Jeg er blevet en bedre leder

Jesper Tambour, der driver svineproduktionen Havmosegaard i Guldborg på Lolland, har fået lavet en personalehåndbog hos VKST – og han kan klart se alle fordelene.

Jesper Tambour er ikke i tvivl om personalehåndbogens mange fordele set med både leder- og medarbejdeøjne. Han anbefaler derfor også alle kolleger i landbruget at følge trop – uanset størrelse og omfang på bedriften. Se videoen foroven med Jesper eller læs hele artiklen her.

Landmand blev bedre leder ved at bruge en personalehåndbog

Læs også om

Vores erfarne ledelseskonsulenter hjælper landbruget med ansættelseskontrakt og rekruttering af medarbejdere til virksomhederne. Vi kan blandt andet hjælpe med rekruttering, stillingsannoncer, ansættelse i landbrug, ansættelseskontrakt til landbrug, ansættelsessamtaler, udvælgelse af kandidater m.m.

Jette Sandager

Tove Goldbeck Jensen