Personligt lederskab og udvikling

Med et dansk landbrug, hvor bedrifterne bliver færre og færre men til gengæld større og større og med flere og flere medarbejdere, er det vigtigt at kigge indad på sig selv. For med et større landbrug med en medarbejderstab er du ikke længere blot landmand. Du er også arbejdsgiver. Du er en leder.

Og det kræver en anden indsigt og forståelse og nogle andre værktøjer end at være landmand.

Hos VKST kan vi hjælpe dig med at blive en bedre leder og hjælpe dig med at håndtere de udfordringer, du kan stå i som både ejerleder, leder og mellemleder.

Få hjælp til at udvikle dit personlige lederskab

Bedre ledelse giver bedre resultater

Den dårlige leder skaber en arbejdsplads, hvor medarbejderne møder ind og løser deres opgave uden entusiasme. Den gode leders medarbejdere føler sig set og inkluderet i virksomheden. Der er en verden til forskel på at arbejde for og arbejde med en virksomhed.

Den forskel kan altid mærkes i medarbejderne og de resultater, de skaber.

Og netop derfor er det vigtigt at kigge indad og se, hvordan du kan blive en bedre leder, så du kan skabe en bedre bundlinje – og det kan vi hjælpe dig med.

Få konkrete værktøjer til bedre ledelse

Vi hjælper dig med at identificere dine udviklingsområder og sørger for, at du kommer i mål med det, du ønsker. I samarbejde med dig vælger vi de tiltag og værktøjer, der skal bruges i din videre vej mod et bedre lederskab.

Herunder har vi samlet nogle af de redskaber, vi i VKST kan tilbyde, og som kan hjælpe dig til at udvikle dit lederskab og blive en bedre leder.

Værktøjerne udarbejdes individuelt mellem rådgiver og landmand, og nedenstående skal blot ses som eksempler.

Kontakt vores ekspert i udvikling af det personlige lederskab, Tove Goldbeck Jensen på telefon 2011 1802, hvis du ønsker at vide mere om personligt lederskab, og hvordan du kan arbejde med dig selv og udvikle dig til en bedre leder.

Jeg bruger rådgivningen til, at jeg bedre kan lede medarbejderne og bedre kan guide dem og forstå deres reaktioner, og få et bedre samarbejde og optimere produktionen.

Ledelsesrådgivning / Tina Lyngbæk / Driftsleder / Skovdal

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

God ledelse handler også om planlægning, så mine folk ved, hvad de skal lave i den kommende uge, og rammerne er rolige og trygge.

Ledelsesrådgivning / Ulrik Kjærsgaard Olsen / Lykkensgaard Avlscenter, Kalundborg

Personlig lederudvikling

I en hverdag som leder er der mange beslutninger, der skal tages. Hvad er det, der påvirker dine beslutninger, og er det de rigtige beslutninger, du tager? Med et forløb med det personlige lederskab får du fokus på din personlige indflydelse og udvikling. Forløbet kan forme og udvikle dig, så du bliver mere målrettet og fokuseret – uanset hvilke udfordringer du møder.

Er du eksempelvis meget konfliktsky som leder, eller har du svært ved at opnå dine medarbejderes tillid? Har du alle de rigtige intentioner om udvikling af både virksomhed og medarbejdere, men flasker det sig ikke, eller bliver det ved tankerne?

Så er denne proces det helt rigtig for dig! Som landmand og leder er det nødvendigt, at vi får nogle gode, virkelige erfaringer, så vi ikke styrer vores liv og virksomhed ud fra bekymringer og urealistiske forestillinger.

Produkt 1

En griseproducent havde erkendt, at han var så konfliktsky, at det påvirkede hans virksomhed negativt.

I proces med rådgiver fra VKST blev det mere tydeligt for ham, hvilke situationer han så som potentielle konflikter. Han fik eksempelvis ikke sat relevante og realistiske krav til smågriseaftager og medarbejdere – af frygt for eventuelle konflikter. Konsekvensen var dårligt samarbejde og øget mistillid til medarbejderne.

Det blev til en løbende proces med tæt opfølgning, så landmanden stille og roligt lærte at stille realistiske krav samtidig med, at han fik erfaringer med, at der ikke kom de konflikter, han havde forestillet sig.

Tilmed fik medarbejderne mere tillid til ham som leder – Og det giver mere mening at have tillid til en leder, der har tillid til sig selv.

  • Lær at få tingene til at ske
  • Bliv vedholdende frem mod målet
  • Få evne til løbende at vurdere, hvor attraktivt målet er ifht. at være vedholdende eller give op
  • Bliv opmærksom på ubevidste barrierer

Et forløb over ca. 10 uger

  • 3 personlige samtaler
  • 8 gange opfølgning

Handleplan

Udviklingskort

  • 3 personlige samtaler
  • 8 gange opfølgning

Fra hensigt til handling

Når du skal implementere en ny strategi, eller der er behov for ændringer og forandringer i din virksomhed, er det ikke nok at beslutte sig til det. Det kræver målrettethed, spontanitet, motivation og overblik. Og så skal det jo også gerne ende med det rigtige resultat.

Med dette forløb kan du som leder lære at få mere handlekraft og spontanitet og blive afklaret og målrettet. Forløbet øger din evne til at motivere dig selv og andre og at sætte mål, forfølge og nå dem og dermed opnå en bedre bundlinje.

Produkt 2

En planteavler havde svært ved at bevare motivationen og drivkraften i hverdagen. Det var svært at udføre opgaver, hvis det ikke var noget, der hastede. Derudover var han rigtig god til at få ideer og sætte ting i gang, men han oplevede, at det var svært at fastholde og være vedholdende for at få opgaverne udført og ideerne implementeret.

Han var motiveret af at være igangsætter/iværksætter, og fik mange ideer i løbet af dagen.

I dialog og proces med rådgiver fra VKST bliver det tydeligt for ham, hvad der var vigtigt for ham – både i virksomheden, men også i andre områder af livet som f.eks. børn og familie, fritidsaktiviteter og økonomi. Da det blev mere tydeligt for ham, blev det også nemmere at prioritere de opgaver og ideer, han skulle forfølge, og på den måde opleve større arbejdsglæde i hverdagen.

De evner han udviklede i processen: skabe overblik og lave prioriteringer, tage beslutninger, lave og overholde aftaler med sig selv.

Udbyttet var: øget evne til selvledelse og selv-motivation og dermed opnå mål, der var vigtige for ham og hans virksomhed.

  • Lær at få tingene til at ske
  • Bliv vedholdende frem mod målet
  • Få evne til løbende at vurdere, hvor attraktivt målet er ifht. at være vedholdende eller give op
  • Bliv opmærksom på ubevidste barrierer

Individuelle samtaler

  • Konkret handleplan
  • Livsplan
  • Udviklingskort

Læs også om

Vores erfarne ledelseskonsulenter hjælper landbruget med ansættelseskontrakt og rekruttering af medarbejdere til virksomhederne. Vi kan blandt andet hjælpe med rekruttering, stillingsannoncer, ansættelse i landbrug, ansættelseskontrakt til landbrug, ansættelsessamtaler, udvælgelse af kandidater m.m.

Tove Goldbeck Jensen

Henrik Søndergaard