Markedsopdatering uge 25

24. juni 2021

Status før høsten 2021

Med forsigtige prisstigninger på flere kornafgrøder og fortsatte flotte priser på bælgsæd og raps, kan det være en god idé at undersøge mulighederne for at sælge en del af høsten på forhånd. Vi går ferietiden i møde, og det er derfor en god idé at tage fat i dine potentielle aftagere nu, så du er sikker på at kunne få fat i den rigtige medarbejder.

Konventionelle priser giver solid bund under øko-priser

De konventionelle priser har nået et højt niveau, der sikrer en solid bund under især omlægningspriserne. De fleste øko-priser har dog rykket sig et trin højere op, så der fortsat er en difference. Det forventes ikke, at vi kommer til at opleve samme ”høstpres” på priserne, som vi har gjort de to forgange år, og det er derfor usikkert om nedenstående ”før-høst”-priser kommer til at falde eller måske stige lidt i høst. Havren skiller sig desværre ud som mere usikker, da møllerne er dækket ind for en længere periode og der stadig er overgangsbeholdning fra høsten 2020.

Maltbyg overrasker

Maltbyg prisen har længe været under pres, men overrasker ved at lægge i et interval på 160-185 kr./hkg afhængig af sort. Det er selvfølgelig en forudsætning at kvaliteten holder.

Brug tid på at planlægge dit salg

Det kan betale sig at bruge tid på grundig research af de forskellige aftagere og deres individuelle handelsvilkår. Der er forskellige typer af fradrag, forskellige satser og leveringsvilkår. Som udgangspunkt kan mange vilkår forhandles, men sæt dig grundigt ind i hvor meget du reelt får for dine afgrøder når diverse fradrag er betalt. Det kan være afgørende for, at du indgår den mest fordelagtige aftale. Priserne i tabellen er aktuelle og højest opnåelige og det betyder, at det er den højeste pris, der er oplyst af en række forskellige grovvare- og handelsvirksomheder dags dato på høst 2021. Priserne er uden fradrag og leveret. Du skal regne med en vis variation i priserne – helt op til 30 kr./hkg. Der vil ofte være individuelle betingelser og vilkår samt andre prisniveauer ved senere levering og afregning. Priserne er oplyst af en række forskellige aktører på det økologiske afgrødemarked.

Høje proteinpriser nu – men måske udsigt til et fald

Der tilbydes høje priser på bælgsæd lige nu, og vi forventer ikke, at de stiger væsentligt på kort sigt. Hvis du spekulerer i prisstigninger og lægger din bælgsæd på lager, bør du holde skarpt øje med prisudviklingen og ikke vente for længe, hvis priserne begynder at falde.

Fra DLG´s markedsorientering kan man læse, at det forventes, at prisen på økologisk sojakage vil falde fra 2022 og dermed gøre dansk protein mindre eftertragtet prismæssigt. Det vil sandsynligvis få priserne på bælgsæd og raps til at falde på længere sigt. Kilde:  https://dlg.dk/Oekologi-/Info-og-nyheder

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.