skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Nyhed: Digital Markvandring I En Hel Uge

Nyhed: Digital markvandring i en hel uge

Hvert år plejer vi i VKST at afholde markvandringer i vores forsøgsmarker på Råhavegaard med Danish Agro og DLG, hvor kunder og andre interesserede landmænd kan blive guidet rundt i de forskellige sorts-, ukrudts- og gødningsforsøg og samtidig blive opdateret på den nyeste, faglige planteavlsviden.

Men på grund af Covid19 bliver den fysiske fremvisning d. 3. juni aflyst. I stedet får du nu mulighed for at få fremvisningerne hjem til dig selv – når du har tid og lyst til at se dem.

Markvandringerne bliver nemlig digitale.

En uge med digitale markvandringer

VKST går stadig i marken med DLG og DA samt konsulenter fra de velkendte firmaer, der også plejer at pryde markvandringerne i forsøgsmarkerne; Syngenta, BASF, DEKALB, Yara, Corteva, Adama, FMC, Bayer og Limagrain.

Her vil VKST sørge for at få filmet alle guldkornene fra konsulenterne, både dem fra VKST og dem fra DLG, DA og de andre firmaer. Der vil være sortsgennemgang, og der bliver set på ukrudt, skadedyr, gødning, vækstregulering og ukrudtsbekæmpelse. Og så vil vi naturligvis også slå et smut forbi Hvedekampen 2020.

Alt dette kan du se i uge 24, hvor vi mandag d. 8. juni vil lægge de første videoer ud. Vi lægger videoer ud hver dag hele ugen, og det eneste du skal gøre, er at holde øje med vores Facebookside, hjemmeside eller Youtube-kanal, hvor videoerne vil blive lagt op.

Ny faglig viden

Vi deler ugen op i arter, således du eksempelvis om mandagen d. 8. juni kan blive klog på hvede. Her vil vi lægge forskellige videoer op, så du får en video om sorter, en video med dyrkning (svampe, vækstregulering, ukrudt) og en video med Hvedekampen 2020. Dagen efter vil vi komme rundt om vinterraps, og derefter vårbyg, sukkerroer og vinterbyg.

Fem dage spækket med ny faglig viden, hvor du kan blive klogere på de enkelte arter og hente inspiration til dit eget markbrug.

Planlægningen af markvandringen er i fuld gang, og vi glæder os til at dele det hele med dig. Så hold øje med din mail for mere info, og hold øje med vores Youtube-kanal, så du ikke går glip af en anderledes markvandring og spændende, faglig viden.

Du kan se vores Youtube-kanal lige her, og du kan følge os på Facebook her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV