skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Klima og bæredygtighed i dit landbrug

Med en RISE-analyse får du et let tilgængeligt og veldokumenteret redskab, der giver dig overblikket over, hvor bæredygtig din virksomhed er. Samtidig med at du får konkrete forslag til, hvordan du kan skabe forbedringer – til gavn for klimaet, økonomien og medarbejdere.

Overblik og værdi på alle parametre i virksomheden

Med RISE får du et samlet overblik over bedriftens bæredygtighed på forskellige områder som miljø, mennesker, økonomi og relationen til det omgivne samfund.

Analysen er et godt, indledende redskab, der kan danne fundamentet for målrettede indsatser, der skaber værdi for hele bedriften og tager udgangspunkt i de data, der allerede er for din bedrift fx fra Ø90, Mark Online, CHR-registret, driftsregnskabet m.m.

-Det har været en øjenåbner for mig at få lavet en RISE-analyse, og det har gjort mig klogere på min egen bedrift. Jeg er selv med til at vælge de områder, som jeg vil arbejde med. Det gør det spændende, og derfor er en RISE-analyse gået hen og blevet et værktøj i min hverdag som landmand.

– Arne Juel Jensen

Dokumenter din indsat over for långiver og kunder

En bæredygtig bedrift arbejder i helheder, så både økonomi, miljø, mennesker og det omkringliggende samfund er en del af ligningen. Netop det overblik får du med RISE.

Med analysen får du et anerkendt redskab, som du kan bruge til at dokumentere over for banken, dine kunder og aftagere, hvor bæredygtig din virksomhed er. Og ikke mindst kan du vise, hvad du konkret arbejder med for at gøre bedriften endnu mere bæredygtig.

DU kan læse mere om fordelene ved en bæredygtig bedrift her.

10 fokusområder giver dig indblik

RISE analysen bygger på konkret måling af 10 fokuspunkter på din bedrift:

 1. Jord
 2. Husdyr
 3. Næringsstoffer og miljø
 4. Vand
 5. Energi og klima
 1. Biodiversitet
 2. Livskvalitet
 3. Arbejdsvilkår husdyr udyr
 4. Økonomi
 5. Driftsledelse

Du kan læse mere om, hvad de 10 fokuspunkter indeholder i denne folder fra SEGES.

Nøgletal og dialog – 6 trin bag RISE-analysen

Det er kombinationen af allerede tilgængelige nøgletal fra bedriften, besøg og interview, der ligger bag analysen og den handlingsplan, du efterfølgende får. Samlet set består forløbet af frem trin:

 1. Indsamling af data
 2. Besøg på bedriften inkl. interview
 3. Udarbejdelse af analyse
 4. Præsentation af analysen og dialog med dig om mulige indsatser
 1. Handleplan med de konkrete indsatser du vil arbejde med
 2. Opfølgningsmøde
Miljø- og Husdyrgodkendelse

Du er velkommen til at kontakte økologikonsulent Marianne Tesdorpf, hvis du vil høre mere om RISE-analysen eller Nina Panvil, hvis du ønsker mere information og klima og bæredygtighed i landbruget, eller hvis du ønsker en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig og din bedrift til at blive mere klimavenlig og bæredygtig.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV