skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Nye Frister For Tilbagebetaling Af Rentefrie Moms- Og A-skattelån

Nye frister for tilbagebetaling af rentefrie moms- og A-skattelån

Under coronaen har mange virksomheder haft mulighed for at optage rentefri moms- og A-skattelån, hvis de har været påvirket af corona-krisen. Regeringen har meldt ud, at det nu ikke kommer flere tilbud om at optage de rentefri lån – til gengæld har de ændret i datoen for tilbagebetalingsfristen på nogle af lånene, så du som virksomhedsejer kan strække den lidt længere endnu med tilbagebetalingen.

De første momslån skulle oprindeligt tilbagebetales d. 1. november 2021 – altså allerede om få måneder. Men der er nu indgået en bred politisk aftale, som justerer nogle af tilbagebetalingsfristerne. Du kan læse nyheden fra Skatteministeriet her.

Se tabel med betalingsfrister i bunden af denne artikel.

Mulighed for betalingsordning

Helt konkret betyder aftalen, at partierne er blevet enige om at udskyde tilbagebetalingsfristen for de momslån, der forfalder til betaling 1. november 2021 og den 1. februar 2022, så de nu først skal tilbagebetales den 1. april 2022.

Af den politiske aftale fremgår det også, at du har mulighed for at indgå en afdragsordning med Skat på op til 24 måneder mod de normale maksimum 12 måneder, hvis du ikke har mulighed for at betale momslånet ved gældende betalingsfrist. Renten på skattekontoen udgør 0,7% pr. måned og tilskrives månedligt, hvilket omregnet svarer til en årlig rentesats på 8,73%

Betalingsordningen er betinget af, at du overholder alle betalingsfrister og alle indberetningsfrister. Kommer du for sent med bare en enkelt betaling, forfalder hele gælden til betaling. Du kan se alle de krav, du som virksomhed skal opfylde for at oprette en betalingsordning på Skats hjemmeside her.

Frist for tilbagebetaling

Har du spørgsmål til tilbagebetalingsfristen eller du har brug for hjælp til indberetning, er du mere end velkommen til at kontakte økonomikonsulent i VKST Heidi Rosenkilde Larsen på telefon 5786 5131.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV