skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Nyt: Afskrivninger øges Og Forhøjet Straksfradrag På Småinventar

Nyt: afskrivninger øges og forhøjet straksfradrag på småinventar

Opdatering den 11. januar 2021: Skatteministeriet har i lovudkastet ændret væsentligt i forhold til, hvilke køretøjer, der er omfattet af fradraget. Artiklen bliver opdateret i overensstemmelse med lovudkastet.

For at styrke virksomhedernes økonomi og incitament til at investere, er der netop kommet nye regler for afskrivninger og afdrag – og de kommer også landbruget til gode.

Bedre afskrivningsmuligheder for investeringer

For at styrke virksomhedernes incitament til at investere i nye produktionsaktiver kan du fra den 23. november i år samt til og med hele 2022 få et øget afskrivningsfradrag.

Afskrivningsgrundlaget øges med 16 pct. af investeringsudgiften for investeringer i driftsmidler som fx maskiner og inventar. Det gælder for alle køretøjer undtagen personbiler. Du skal være opmærksom på, at det ikke gælder maskiner, der kører på fossilt brændstof. Dog gælder det for alle køretøjer undtagen personbiler.

Med de nye afskrivningsmuligheder vil du i 2020 opnå en skattebesparelse på 10.000 kr. ved en investering på 500.000 kr.

Grænsen for straksfradrag hæves mere end 50 pct.

Bagatelgrænsen for straksafskrivninger hæves mere end 50 pct., fra 14.100 kr. til 30.000 kr. gældende allerede fra den 23. november 2020 og helt frem til udgangen af 2022.

Det betyder, at en række mindre småinventar nu kommer ind under bagatelgrænsen for, hvad der skal straksafskrives. Det gælder fx:

  • GPS-udstyr
  • Foderblandere
  • Motorbør
  • Tvillingehjul
  • Brakpudsere
  • Dozerblade

Har du husket det hele?

Du er altid velkommen til at kontakte din skattekonsulent, hvis du vil vide, hvad du kan fradrage i forhold til de nye regler, eller hvis du har spørgsmål til afskrivningsgrundlaget. Find din konsulent på oversigten her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV