skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
3 Gode Råd: Det Skal Du Huske Inden Nytår

3 gode råd: Det skal du huske inden nytår

2019 lakker snart mod enden, og med et for de fleste fornuftigt indtægtsår er det nu, du skal være på dupperne. Det kan nemlig bide dig bagi, hvis du ikke er på forkant.

Vær på forkant og undgå skattesmæk

Rigtig mange i landbruget oplever lige nu, at høsten har været meget fornuftig med gode udbytter, og svineproducenterne får en rigtig god pris for deres grise. Det betyder, at mange kan få et godt økonomisk resultat i 2019, og for manges vedkommende også bedre end forventet.

Og så er det, at vi lige skal have styr på skatten. Afhængig af, hvordan man har forskudsregistreret årets skattebetaling, kan der opstå en ekstra skattebetaling som følge af det bedre resultat. Det har man mulighed for at tilpasse og optimere med investeringer og pensionsindbetalinger – men det skal ske inden udgangen af 2019.

Derfor er det vigtigt, at man får et overblik over det forventede resultat for året og den forventede skat så hurtigt som muligt, så man kan nå at optimere sin skattebetaling i rette tid.

Økonomikonsulent i VKST June Hansen giver her 3 gode råd til, hvad du bør overveje, inden året rinder ud.

1. Foreløbig opgørelse:

Kender du dit resultat for i år og dermed din skat for 2019? Hvis ikke, er det en rigtig god idé at få udarbejdet en foreløbig opgørelse. Den foreløbige opgørelse bliver udarbejdet på baggrund af bogføring samt forventninger til resten af 2019.

Når du har et bud på årets resultat, kan vi se på, om der skal indbetales til pension eller indbetales ekstra forskudsskat inden nytår. Hvis du indbetaler skatten inden nytår, undgår du dag-til-dag-renten på 2,2 % regnet fra 1. januar til og med betalingsdagen.

2. Indbetaling af pension:

Hvis der er udsigt til, at du skal betale topskat i 2019, kan det være en god idé at indbetale på pensionsopsparing – forudsat at der er likviditet til det.

Du kan indbetale op til 55.900 kr. på ratepension og/eller anvende 30%-reglen, hvor du har mulighed for at indskyde op til 30% af virksomhedens resultat før renter på en livrente. Pensionsindbetalingen skal være foretaget inden 30. december, for at der kan tages fradrag i 2019.  I mange landbrug er det driften, der er pensionsopsparingen – så den skal også løbende være med til sikre din alderdom.

3.Forskudsopgørelsen:

Den 21. november var forskudsopgørelsen for 2020 klar på Skats hjemmeside. Få tjekket om forskudsopgørelsen stemmer med dine forventninger til næste år – hvis ikke bør du få den rettet.

Forskudsopgørelsen er dannet på baggrund af årsopgørelsen for 2018, og der kan derfor vise sig store forskelle på eksempelvis indkomstniveauet fra 2018 og til 2020 – især da 2018 var et år med relativt lave svinepriser og en tør høst med lave udbytter i marken.

Hvis der er store forskelle, kan det betyde store restskatter, når regnskabet gøres op eller unødige likviditetstræk henover året.

Bliv en bedre leder

Udover de økonomiske tiltag, der skal ses på inden nytår, mener June Hansen også, at det er vigtigt, at du som leder bliver ved med at udvikle dig for at sikre virksomhedens effektivitet. Med akademifagene ”Ledelse i praksis” og ”Organisation og arbejdspsykologi” styrker du dig selv og din virksomhed.

Bliv bedre til ledelse, kommunikation og samarbejde og udvid dit netværk blandt ledere. Du udvikler dig både som leder og menneske til fordel for dig selv, dit team og virksomhedens arbejdsmiljø og effektivitet.

Tilmeldingsfristen til kurserne er henholdsvis 6. og 12. december, så læs mere og tilmeld dig her: https://vkst.dk/akademikurser-start-januar-2020/.

Kontakt din økonomikonsulent i VKST, hvis vi skal hjælpe dig med at kigge på det foreløbige resultat for 2019.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV