skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Har Du Overskud I 2019? Afdrag På Gælden Er Ikke Altid Den Rigtige Løsning

Har du overskud i 2019? Afdrag på gælden er ikke altid den rigtige løsning

De fleste vil helt per automatik sige, at overskuddet skal bruges til at afdrage på gælden. Men hvis du kan se frem til et fornuftigt eller måske ligefrem godt resultat for 2019, så skal du måske gøre dig nogle ekstra overvejelser om, hvordan du bruger resultat bedst muligt i forhold til din virksomheds strategiske udvikling.

Skal du afdrage eller sikre dig mod manglende likviditet

Her giver VKST’s virksomhedsrådgiver Søren Pilegaard et par bud på, hvilke andre muligheder der for at bruge virksomhedens overskud bedst muligt:

-Det kan bestemt være fornuftigt at afdrage på gælden. Men du bør også se op, om der venter nogle investeringer rundt om hjørnet, som er nødvendige for driften. Det kan være vedligeholdelse, en udvidelse af virksomheden eller simpelthen behovet for at opbygge et finansielt beredskab, lyder det fra virksomhedsrådgiver Søren Pilegaard, der gerne vil puste nyt liv i de gamle dyder om finansielt beredskab.

– Det er slet ikke givet, at du kan få stillet den driftslikviditet til rådighed, som er nødvendig, hvis tingene i en periode udvikler sig lidt skævt, og du får brug for ekstra kapital. Det er helt afgørende at kunne finansiere sig selv i de situationer, fortæller Søren Pilegaard.

Han anbefaler desuden at bruge benchmark til at vise banken, hvor du gør det godt, hvor du kan blive bedre og ikke mindst hvordan du vil skabe bedre resultater.

Udnyt de ekstremt lave renter og omlæg dit lån

Det er ved at være sidste chance, hvis du skal omlægge lån med virkning fra næste år. Og de ekstremt lave renter gør det virkelig værd at se nærmere på lånemulighederne. Fx er det i øjeblikket muligt at optage et 30 årigt fastforrentet lån på 0,5 pct. med afdrag til en fornuftig kurs.

-Det er helt sikkert en attraktivt mulighed, men om det er relevant lige nu afhænger helt af den lånesammensætning du har på ejendommen, og har man bankgæld kan det typisk bedre betale sig at bruge likviditeten på at afdrage dyr gæld frem for at optage billig gæld, siger finansieringsrådgiver Jens Fog Larsen og fortsætter:

-Det afhænger helt af, af hvilke muligheder man har for at komme ud af den eksisterende belåning, og hvilke omkostninger der er forbundet med omlægningen, samt kurstab ved optagelsen. Vi ser samtidig på de planer du i øvrigt har for sin virksomhed og et eventuelt behov for finansiering. Et fastforrentet lån betyder samtidig at du er bundet til din finansieringsinstitut i mange år frem.

-Forventningerne til renteudviklingen, dine behov og jeres økonomi indgår altid i vurderingen af fremtiden, siger Jens Fog Larsen.

Mød finansieringsrådgiveren, virksomhedsrådgiveren og banken

Det er netop økonomirådgiver Jens Fog Larsen, der er specialist i finansiering, og virksomhedsrådgiver Søren Pilegaard, der sammen holder møde den 30. september i Nykøbing og den 3. oktober i Sorø.

Begge møder holdes med overskriften: Finansierings-update. Landbrugsdirektøren fra Nordea deltager i mødet i Sorø og landbrugsdirektøren fra Danske Bank deltager i Nykøbing.

Du får med andre ord overblik over efterårets lånemuligheder, en præsentation af dine muligheder for at bruge overskuddet bedst muligt og mulighed for at høre, om bankens krav på ét møde.

Hvis du vil vide mere om finansiering og lånemuligheder kan du kontakte Jens Fog Larsen eller Søren Pilegaard.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV