skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Hvor Store Gaver Må Du Gi’ Dine Medarbejdere Til Jul?

Hvor store gaver må du gi’ dine medarbejdere til jul?

Julen nærmer sig med hastige skridt, og uanset om du allerede har købt julegave til dine medarbejdere eller det stadig er på listen over de mange ting, du skal nå inden jul, så er der nogle skatteregler, du skal tage højde for inden du tager på julegaveindkøb.

SKAT er nemlig ikke så gavmild, som du måske havde tænkt dig at være.

Ingen julegaver for over 800 kr.

-Der er faktisk ret klare regler for, hvor stor en gave du må give dine medarbejdere til jul, hvis den også skal være skattefri. Julegavebeløbet må ikke overstige 800 kr. inklusiv moms og så må gaven ikke være et gavekort, fortæller Heidi Rosenkilde Larsen, der er økonomikonsulent i VKST og kvinden, der har styr på julegavereglerne fra SKAT.

Samtidig understreger Heidi Rosenkilde Larsen, at det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for at indberette det til SKAT, hvis en gave er skattepligtig.

Den samlede sum af gaver er afgørende

Set over et helt år kan en medarbejder modtage skattefri gaver fra sin arbejdsgiver for 1.100 kr. inklusiv moms. Men hvis man kommer op over det beløb, så skal der betales skat af gaven.

-Hvis du giver for 800 kr. i julegave, må medarbejderen ikke have modtaget gave for over 300 kr. i løbet af året, for eksempel i forbindelse med en fødselsdag eller som tak for indsatsen i høst, fortæller økonomikonsulenten.

Det vil sige, at hvis du tidligere har givet en medarbejder en gave på 500 kr. og samme medarbejder nu modtager en julegave til 800 kr. så skal medarbejderen faktisk beskattes af de 500 kr. fordi det samlede gavebeløb overstiger 1.100 kr. og julegaven ligger inden for grænsen på de 800 kr.

Der er også godt nyt til alle dem, der glæder sig til julegaveindkøbene: det er ikke skatteregler alt sammen, for julegaver skal først og fremmest gives med glæde – uanset om de er til medarbejdere, familie eller venner!

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV