skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Pas På Falske Mails – Sådan Spotter Du Dem!

Pas på falske mails – sådan spotter du dem!

Du har sikkert prøvet det før: din indbakke er fyldt med mails fra uventede afsendere, som beder dig om at trykke på et link. Men der er ekstra god grund til at være opmærksom og passe på, for det kan være falske mails, og de kan være sendt fra både private og offentlige virksomheder.

Først på året var der falske mails i omløb fra en afsender, der udgav sig for at være Skattestyrelsen. IT-afdelingen i VKST giver dig her nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du modtager mistænkelige mails.

Pas på link i mailen

Generelt opfordrer VKST til, at du kun klikker på links i en mail, når du er sikker på, at mailen er fra en legitim afsender, det vil sige en afsender som du kender eller stoler på.

Når en uønsket afsender, som en hacker, sender dig links, er det for at få adgang til dine oplysninger som adgangskoder, bankkonto og betalingsoplysninger. Den adgang kan hackere få, hvis du kommer til at trykke på linket.

Tjek afsenderen af mailen

Når du skal se på, om en mail er korrekt, skal du se på, hvem der er afsender.

I de fleste mailprogrammer, kan du se afsenderens mailadresse ved at klikke på navnet på afsenderen. Her kan du se den fulde adresse på afsenderen af mailen. Ofte kan den være lang og bestå af en masse tegn, og så er der grund til at være opmærksom. Du kan dog aldrig være sikker, da mails nemt kan forfalskes.

Hvis du er usikker på, om mailen kommer fra en rigtig afsender, bør du undlade at klikke på links i mailen.

Hvad er formålet med mailen

Dernæst skal du se på, hvad formålet er med den mail, du har modtaget; er det en, der vil have dig til at udlevere kontooplysninger eller have dig til at klikke på et link, skal de røde alarmklokker lyse.

Det kan jo også ske, at en afsender forfalsker mails fra VKST. Men som udgangspunkt kan du forvente, at vi aldrig beder om dine personoplysninger, bankkonto- eller betalingsoplysninger per mail.

Pas på dine kortoplysninger

Du skal altid være forsigtig med at indtaste dine betalingskort oplysninger. Skulle du alligevel have kommet til at indtaste dine oplysninger, er det en god idé at kontakte din bank. Du bør også holde øje med, om der bliver trukket beløb fra din konto, som virker mistænkeligt.

Slet mistænkelige mails

Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en mail eller svare på den. Slet mistænkelige mails, også hvis du er i tvivl, så er du på den sikre side.

Læs mere

Ønsker du at læse mere om sikkerheden på nettet, kan du læse mere her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV