skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Rådgivning I Gode Vaner

Rådgivning i gode vaner

VKST er en del af KvægrådgivningDanmark, der er den fælles kvægrådgivning mellem VKST, Centrovice og Bornholms Landbrug & Fødevarer og lige nu er der fokus på gode vaner i stalden. For de gode vaner er med til at gøre hverdagen lettere – og så kan de ses på bundlinjen.

Bedre rutiner i hverdagen skaber resultater på bundlinjen

Rutiner, ro og regelmæssighed er en mangel i mange mælkestalde, men nu får mælkeproducenterne mulighed for at få nye, gode vaner med rådgivning på staldgangen.

-Blandetiden er ét af de steder, hvor mange slækker lidt på standarden og skærer 10 minutter af tiden på en travl dag. Når man har travlt er ti minutter meget – men de ti minutter i blandetid er afgørende for en optimal foderudnyttelse, siger Marianne Dyreholt, der er en del af VKST’s team af kvægrådgivere og en del af KvægrådgivningDanmark.

Men selv små forandringer i de daglige rutiner kan være svære. Derfor kan mælkeproducenter nu få hjælp af Jan Jespersen, der er tidligere mælkeproducent og kender dagligdagen i stalden.

– Jan Jespersen ved, hvordan en stald fungerer, og han har selv præsteret gode resultater. Den erfaring er guld værd ude på staldgangen når der skal implementeres nye rutiner, siger Marianne Dyreholt og fortsætter: -Jan ved, hvordan man med succes implementerer de rigtige rutiner. Han kender dagligdagen i stalden og ser med nye øjne på management.

Det kan ikke siges for tit: Pas på varmestress

Sidst men ikke mindst står sommeren for døren, og varmestress, yverbetændelse og mistrivsel er igen en risiko man skal være ekstra opmærksom på. Også her spiller rutiner og gode arbejdsgange ind.

-Vi ser desværre hvert år, at køer rammes af varmestress i mere eller mindre grad. Det er ærgerligt og koster produktion. En del af forebyggelsen er enkel: rent vand i rigelige mængder! Rengøring af vandtrug er en af de opgaver, som man ikke skal spare væk i sommerperioden, siger Marianne Dyreholt. Hun tilføjer, at masser af luft, foder uden varme og evt. højere energitæthed i foderet er vigtige forhold, der også spiller ind.

Mere om KvægrådgivningDanmark

VKST er en del af KvægrådgivningDanmark, der er den fælles kvægrådgivning mellem VKST, Centrovice og Bornholms Landbrug & Fødevarer. I KvægrådgivningDanmark har vi samlet nogle af de bedste kvægrådgivere, der alle har hver deres speciale – dermed har du én samlet indgang til de specialister, der arbejder sammen om et fælles mål for din bedrift. Teamet består af 11 kvægrådgivere, der alle har hver deres speciale.

Uanset om der er tale om ét besøg eller en rådgivningspakke med fast pris, er det altid din bedrift og nøgletal, der er udgangspunkt for rådgivningen.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV