skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Sådan Fastholder Vi Vores Konkurrenceevne

Sådan fastholder vi vores konkurrenceevne

Som professionel svineproducent er det nødvendigt at styre efter omkostningerne og ikke kun efter produktionsresultatet. Det ved Mette og Mikael Andersen fra Asbjerggaard ved Slagelse. Derfor vælger de at få lavet et DB Tjek hvert halve år.

– Vi bruger DB Tjekket til at blive konkurrencedygtige og kunne følge med udviklingen. Det er dumt at bruge penge på noget, der ikke er nødvendigt, og omvendt ikke at bruge penge på noget, som vi rent faktisk burde, fortæller Mikael Andersen.

Mere præcis end e-kontrol

Han forklarer, at de med et DB Tjek får det fulde overblik over, hvilke områder der skal strammes op på, og hvilke der kører, som det skal.

Det giver os det fulde billede, hvor e-kontrollen kun er nogenlunde retvisende

– Med DB Tjekket får vi de helt rette tal, og der er ikke noget, der er smuttet i mellemtiden. Det giver os det fulde billede, hvor e-kontrollen kun er nogenlunde retvisende, da der er færre punkter med, siger Mikael Andersen og fortsætter:

– Detaljeringsgraden i den virkelig god. Vi har i mange år konteret ud, så det var en god måde at udnytte det, for at se, om vi kan gøre det bedre.”

Artiklen fortsætter under boksen…

Vil du også have bedre råd til livet?

Book et gratis møde med en rådgiver til en overordnet snak om potentialet i din virksomhed og hør, hvordan vi kan hjælpe dig med at få bedre råd til livet

Dit navn
Dit telefonnummer

Udfyld formularen herover, så kontakter vi dig med henblik på et gratis og uforpligtende møde.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få bedre råd til livet her.

Det kan altid blive bedre

Mette og Mikael Andersen får lavet DB Tjek hvert halve år, for at kunne følge udviklingen i virksomheden tæt. Og de er især glade for fraktilanalyserne.

– Vi er kommet i vane med at lave DB Tjekket. Det giver os en rigtig god fornemmelse af virksomhedens udvikling og potentiale, og så vi er sikre på at fastholde vores konkurrenceevne. Især fraktilanalyserne er rigtig gode, fordi vi kan se, hvor der er mest potentiale og på hvilke områder, vi kan spare penge. Selvom noget fungerer godt, kan det altid blive bedre.

Færre udgifter

Mette og Mikael forklarer, at de vi DB Tjekket eksempelvis kunne se, at de havde en alt for stor energiudgift. Med DB Tjekket kan man sammenligne med andre virksomheder som din og se, om der er noget, man bør sætte ind på.

Tilbagebetalingen er kort, da vi allerede nu kan se, at vores regning er blevet meget mindre

– Her kunne vi se, at vi lå alt for højt på energiudgiften, så nu har vi blandt andet udskiftet lysstofrør til LED-lys og udskiftet ventilationsmotorene med nye energibesparende, samt skiftet to oliefyr ud med biobrændsel. Tilbagebetalingen er kort, da vi allerede nu kan se, at vores regning er blevet meget mindre, siger Mikael Andersen.

På Asbjerggaard bliver resultaterne af DB Tjekket gennemgået med hele den faste medarbejderstab, således alle er indforstået med, hvordan det står til på bedriften, og så alle ved, hvad målet er, og hvad der skal gås efter.

Vigtigt med et DB Tjek netop nu

Svinerådgiver Christian Eriksen fra VKST er enig med Mette og Mikael om, at det er en god ide at få alle medarbejdere inkluderet i resultaterne. Og han mener også, at det også er vigtigt at få lavet et DB Tjek netop nu.

– Man tjener rigtig mange penge på at producere grise lige nu. Mere end vi har set i rigtig mange år. Derfor er det vigtigt at få maksimal toplinje på, og det kan du sikre dig med et DB Tjek. Det sikrer dig, at du udnytter produktionsapparatet optimalt, forklarer Christian Eriksen og fortsætter:

– Tidligere var der stort fokus på omkostninger. Dette er ændret med den stigende smågrise- og svinenotering. Der kan nu investeres mere i at få de sidste grise og kg slagtevægt med end tidligere.

Du kan læse mere om DB Tjek her på hjemmesiden eller kontakte svinerådgiver Christian Eriksen eller Jakob Nielsen, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp eller ønsker at få lavet et DB Tjek.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV