Nyt lovforslag på vej: Start digitaliseringen af regnskabet allerede nu i år

24. februar 2022

Der er gang i lommeregnerne hos mange landmænd for øjeblikket. Men de kommende års regnskabsopgørelser bliver måske noget anderledes end vanligt. Et nyt lovforslag har til hensigt at sætte skub i den digitale udvikling ved at gøre den digitale bogføring lovpligtig.

Står det til Erhvervsministeriet, skal virksomheder pr. 1. januar 2023 opbevare blandt andet bilag, beskrivelser af virksomhedens bogføringsprocedurer og registreringer digitalt. Det er nemlig nogle af punkterne i et lovforslag, som skal fremføres i april i år og træder i kraft i juli i år. Fra 1. januar 2024 bliver der krav om digital bogføring.

Med lovændringen bliver det også et krav, at der løbende foretages en digital sikkerhedskopi af virksomhedens dokumenter på et af Skattestyrelsen godkendt medie. Hvor ofte, der skal laves sikkerhedskopi, vil være op til vurdering i den enkelte virksomhed.

VKST forventer, at lovforslaget bliver vedtaget og opfordrer derfor kunderne til at igangsætte digitaliseringen allerede i 2022, så du er klar til den nye lovændring.

Summax gør regnskabet enkelt

Det er nemmere at komme i gang med den digitale bogføring, end mange tror, og VKST oplever positive tilbagemeldinger fra kunder, der overgår til det digitale bogføringsprogram Summax, der er designet til landmænd.

Det siger revisorassistent i VKST Natasja Juul Nielsen:

Det giver et samlet overblik over virksomhedens bilag, som altid er til rådighed lige ved hånden

-Kunderne fortæller, at de sparer tid i regnskabsperioden, fordi de løbende kan indlevere deres dokumenter online og derfor ikke skal køre langt til et indleveringssted. Samtidigt giver Summax kunderne mulighed for at tilgå bilag fra tidligere år i samme program. Det giver et samlet overblik over virksomhedens bilag, som altid er til rådighed lige ved hånden.

Med VKST Scan-appen er det derudover muligt at uploade dokumenter direkte til Summax, ligesom fakturaer hurtigt kan betales, forklarer Natasja Juul Nielsen.

Vær på forkant: Overgå til Summax lidt efter lidt

Summax er et godkendt bogføringsprogram, der opfylder de nye krav. Men det er en god idé at overgå til det digitale system i god tid før en eventuel lovændring.

-Vi anbefaler, at vores kunder allerede nu bliver bekendt med de online systemer. Det kan være en god idé at overgå til Summax lidt efter lidt ved at starte med online arkivering for så senere at overveje, om de andre muligheder i systemet giver mening for virksomheden, siger revisorassistenten.

Vores team af revisorassistenter sørger for, at du kommer godt fra start med Summax. Overgangen til Summax indebærer altid et fysisk møde med en af vores revisorassistenter, hvor der er fokus på opsætning og overblik. Så er du sikker på at komme godt i gang.

Har du brug for en samlet digital løsning, eller vil du blot begynde din digitale regnskabsrejse med et digitalt arkiv? Så kontakt revisorassistent Janne E. Nielsen fra VKST.

Læs mere om fordelene ved Summax, og hvordan du kommer i gang på vores hjemmeside her.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.