skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Nyt: Få Udarbejdet En Corona-handlingsplan På Virksomheden

Nyt: Få udarbejdet en corona-handlingsplan på virksomheden

Mange virksomheder i Danmark og verden over må se sig nødsaget til at udarbejde en ny form for handlingsplan i deres virksomhed med nye retningslinjer og arbejdsgange for medarbejderne pga. faren for corona-smitte.

Det drejer sig primært om større virksomheder med mange medarbejdere, samt i landbrugets tilfælde virksomheder med mange sæsonarbejdere og udenlandske medarbejdere, der bor og opholder sig på virksomheden.

– Der skal kigges på, hvordan arbejdet skal varetages fremover, hvordan man eksempelvis bliver nødt til at dele medarbejderne op i særlige hold, eller der skal oprettes nye eller andre arbejdsstationer, og så skal der naturligvis kigges på proceduren for hygiejne og social adfærd, forklarer Heidi Ledskov, der er miljø- og arbejdsmiljøkonsulent i VKST.

Fokus på produktion og indtjening

Hun er netop i gang med at hjælpe forskellige virksomheder med at udarbejde en corona-handlingsplan, der sikrer, at alle retningslinjer og anbefalinger fra myndighederne bliver overholdt korrekt i bedste samspil med en den mest optimale arbejdsproces – således det går mindst muligt ud over produktion og indtjening.

det er smart at få andre øjne på virksomheden og systemerne og samtidig professionelle øjne, der er sat 100 procent ind i myndighedernes retningslinjer

– Det kan være svært for en arbejdsgiver at sætte sig 100 procent ind i eller tyde myndighedernes retningslinjer og samtidig se, hvordan det bedst muligt skal kunne lade sig gøre i den enkelte virksomhed, og hvor meget der overhovedet bør gøres, forklarer Heidi Ledskov.

– Derfor er det smart at få andre øjne på virksomheden og systemerne og samtidig professionelle øjne, der er sat 100 procent ind i myndighedernes retningslinjer, siger hun.

Frugt og bær-virksomheder især ramt

I landbruget drejer det sig primært om virksomheder inden for frugt og bær, der eksempelvis har mange sæsonarbejdere, der bor tæt sammen på matriklen.

– Medarbejderne spiser aftensmad sammen, og de er sociale sammen efter end vagt, og det er netop også de aspekter, der skal lægges en handlingsplan for og udarbejdes nye retningslinjer for, så disse aktiviteter også foregår under de korrekte forhold med mindst mulig smittefare, siger Heidi Ledskov.

Har du også behov for hjælp til at få udarbejdet en ny handlingsplan i forbindelse med corona, står VKST´s miljø- og arbejdsmiljørådgivere Heidi Ledskov og Mikael Kirkhoff Samsøe til rådighed. Kontakt dem på telefon 7027 9000.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV