skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Udbetaling Og Ansøgning Af økologi- Og Plejegræstilsagn

Udbetaling og ansøgning af økologi- og plejegræstilsagn

Information fra Økologisk VKST:

Nyt om udbetaling af Økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs

Landbrugsstyrelsen indførte sidste år et nyt It-system til ansøgning og udbetaling af ØA og PLG, med det formål at få automatiseret processerne.

Det har imidlertid taget længere tid at implementere og udvikle systemet end forudset, og et stort antal enkeltsager er ramt af fejl. Derfor når styrelsen ikke at udbetale ØA og PLG til alle inden d. 30. juni. Pt. mangler der udbetaling af ca. 120 mio. kr.

Styrelsen forventer, at det ”kun” er 900 sager, der vil mangle at blive udbetalt efter 30. juni. Desværre er disse sager ramt af komplicerede fejl, som det vil tage lang tid at løse, og styrelsen forventer, at de sidste udbetalinger først vil være på plads sidst på året!

Ny ansøgningsrunde om ØA og PLG udskudt

Samtidig betyder det også, at ansøgningsrunden om nye tilsagn bliver udskudt, og den forventes at komme til at ligge i november eller december i år.

Ansøgningerne forventes at blive behandlet, så nye tilsagn kan blive givet i januar-marts 2021. Hele denne forskydning og udsættelse betyder også, at Landbrugsstyrelsen pt. først forventer at komme i gang med udbetaling af ØA og PLG for 2020 i løbet af februar 2021.

Tag derfor allerede nu dette med i jeres budgetopfølgning for 2020 og i jeres kommunikation med jeres bank.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV