Strategisk beslutningsgrundlag

Overvejer du eller skal du til at omlægge til økologi, tilbyder VKST at udarbejde et strategisk beslutningsgrundlag for din ejendom. Det giver dig et bedre beslutningsgrundlag og en større indsigt i mulighederne og konsekvenserne ved omlægning for din bedrift.

Med et strategisk beslutningsgrundlag gennemgår vores økologikonsulent i samarbejde med en økonomikonsulent din virksomhed fra ende til anden med henblik på omlægning til økologi, og du får syv redskaber, du kan bruge i din endelige beslutning herunder.

Få indsigt i mulighederne for økologisk drift

7 redskaber i en samlet pakke

Når du køber et strategisk besluningsgrundlag, får du 7 redskaber med hjem, som du kan bruge i din endelige beslutning:

Projektbeskrivelse:

Du får en beskrivelse af selve omlægningsprojektet med anbefalinger, forslag til sædskifte, strategier og ændringer på bedriften.

SWOT-analyse:

Konsulenten udarbejder en analyse med indblik i styrker, svagheder, muligheder og trusler i forbindelse med omlægningen af din bedrift.

Markedsvurdering:

Du får en vurdering af det økologiske marked nu og her og udviklingen af markedet fremadrettet.

5-års budget:

Efter gennemgangen udarbejder konsulenterne et budget, der viser forventede resultater fem år efter omlægningsstart, der giver dig et overblik over de økonomiske konsekvenser ved en omlægning.

Benchmark:

Du får en benchmarking med sammenligning af din bedrift med andre virksomheder, der har samme størrelse eller produktionsgrundlag som din.

Tidslinje:

Efter gennemgangen af din ejendom, får du en færdig køreplan over, hvornår det strategisk vil være smartes at omlægge bedriften. Du får dermed et overblik over, hvornår de forskellige tiltag til omlægning skal eksekveres.

Exit-strategi:

Sammen med ovenstående får du også udarbejdet en exit-strategi. Der er en strategi over mulighederne for at ophøre med økologisk drift igen, hvis forudsætningerne pludselig ændrer sig, og økologisk drift ikke længere er en økonomisk god løsning for dig og din ejendom.


VKST tilbyder det strategiske beslutningsgrundlag til en fast pris, og ønsker du at vide mere, er du mere end velkommen til at kontakte Per Jensen eller Darran Andrew Thomsen for yderligere information.

Læs også om

Økologisk VKST tilbyder alle interesserede konventionelle landmænd et gratis og uforpligtende tjek med fokus på omlægning til økologi. Omlægningstjekket tager udgangspunkt i din bedrift med dine konkrete muligheder og ønsker til omlægning

Per Jensen