skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Omlæg Dine Lån Nu Og Få En Historisk Fast, Lav Rente De Næste 30 år

Omlæg dine lån nu og få en historisk fast, lav rente de næste 30 år

Den faste rente er historisk lav, og det giver nye, gode muligheder for at sikre en stabil finansiering de næste 30 år.

I øjeblikket er situationen særlig gunstig, hvis du vil lægge om til et fastforrentet lån. Kursen er høj og den faste rente historisk lav på bare 1 pct. Det gør det højaktuelt for rigtig mange landbrugsvirksomheder at overveje en omlægning.

En låneomlægning giver ro i maven

Udover den historisk lave, faste rente, så er corona-situationen og den generelle udvikling på markedet endnu en årsag til lige at stoppe op og overveje sin finansiering. Verden er generelt blevet mere usikker, og det kan komme til at påvirke renten. Så hvis man har brug for sikkerhed, så er den lave rente og gode kurs med til at gøre det meget mere attraktivt at lægge sin finansiering om til et fastforrentet lån.

I VKST ser rådgiverne flere og flere, der lægger om til fastforrentede lån. Det skyldes først og fremmest, at man både kan få et billigt lån og sikkerhed – og den kombination er selvsagt en attraktiv forretning.

Her bør du overveje at lægge om

Der kan være mange grunde til at lægge om, men er du i en af disse tre situationer, bør du overveje muligheden ekstra grundigt:

  • Har du et afdragsfrit lån, der udløber om kort tid, så kan det være bedre lægge om, i stedet for at begynde at afdrage på det nuværende
  • Har du nu et større fastforrentet lån med en rente på 2% eller derover, så vil det være oplagt at få det lån lagt om til lavere rente. Den eneste risiko er, hvis det viser sig, at kursen på fastforrentede 0,5% lån bliver væsentlig bedre, end den er nu. Hvis du tror på det, skal du vente.
  • Har du en finansiering udelukkende med variabelt forrentede lån? I det tilfælde bør du overveje, om det ikke er nu, du skal forsikre noget af din finansiering med den historisk billige faste rente.

Låneomlægning kan få skattemæssige konsekvenser

Inden man lægger lånet om, skal der dog en skatterådgiver ind over. Hvis du har et variabelt forrentet lån, som hænger sammen med en renteswap, skal du nemlig tænke dig grundigt om.

Hvis du ændrer i det eksisterende låns løbetid, afdragsvilkår og rente, kan det betyde, renteswappen bliver anset for at være privat i skattemæssig sammenhæng, og det kan føre til, at du mister skattefradraget vedr. betalingerne til din swap.

Derfor skal du altid tale med en rådgiver, inden du lægger et lån om.

Har du lån i privaten, er der også risiko for hævning i Virksomhedsordningen.

Så hvis du også her ændrer i et eksisterende låns løbetid, afdragsvilkår og rente, kan det betyde, at lånet bliver anset for at være indfriet i skattemæssig sammenhæng. Og det kan have utilsigtede konsekvenser for din virksomhedsordning.

Kontakt din rådgiver

I de fleste lånetilfælde er der deadline for omlægning nu her den 31. oktober, så det er nu, du skal tage fat i din rådgiver og få undersøgt mulighederne.

Sammen tager I en snak om, hvordan din nuværende situation er, og hvad det vil betyde for din virksomhed, hvis renten stiger til 2 pct. Har du overblik over, om du kan holde til en rentestigning?

Få overblik over dine muligheder

Hvis du vil vide mere om omlægningsmulighederne er du altid velkommen til at tage en snak med din økonomirådgiver, eller du kan ringe direkte til Poul Brandstrup eller Jens Fog Larsen, der begge er en del af VKST’s finansieringsteam.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV