skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
“Jeg Gik Fra Landmand Til Virksomhedsleder”

“Jeg gik fra landmand til virksomhedsleder”

At være en god og dygtig landmand er ikke altid ensbetydende med at være en god driftsleder. Mangler du gode ledelseskompetencer, kan det gå ud over dine medarbejderes effektivitet og bedriftens økonomi og fremtid.

Efter en analyse og gennemgang af sin bedrift, fandt driftsleder Rasmus Dresen ud af, at hans ledelse var en af bedriftens største svagheder. Han besluttede derfor at gøre noget ved det, og har ikke fortrudt det i et sekund efter.

– Jeg er uden tvivl gået fra landmand til virksomhedsleder. Jeg har fået en helhed i det nu, så i stedet for kun at tænke på jord, kommer jeg hele vejen rundt om min bedrift og styrer den i den rigtige retning, siger Rasmus Dresen, der er ejer af Holgersminde i Sløsserup på Lolland.

Han valgte at tage på lederkursus og har derfor nu et klart fokus på ledelsen af sin virksomhed.

– Jeg er blevet fokuseret på, hvad jeg vil, og i hvilken retning bedriften skal styres hen, forklarer han om sine nyerhvervede kompetencer efter endt uddannelsesforløb.

Bliv klogere på din ledelsesstil

Med en ledelsesuddannelse, kan du blive klogere på din egen ledelsesstil, dine potentialer og dine udfordringer. Du får et skarpt blik for dine medarbejderes kompetencer og udviklingspotentialer og styrker dermed bedriftens effektivitet.

Uddannelsen, som udbydes af VKST i samarbejde med Østdansk Landboforening og SEGES, er specielt målrettet de ledelsesmæssige problemstillinger, der finder sted i landbruget, og du får mulighed for både at udvikle dig som leder og som menneske til fordel for dig selv, dit team og din virksomheds effektivitet.

For både ældre og yngre generation i landbruget

VKST udbyder uddannelsen for at hjælpe og understøtte dig som landmand med læring og klæde dig godt på, så du kan imødekomme fremtidens bedrifter.

– Det er tydeligt, at personaleledelse får en større og større betydning i landbruget, og med fortsat udvikling mod større bedrifter, vil denne udvikling blot fortsætte, hvorfor det er vigtigt at have fokus på god ledelse, forklarer ledelseskonsulent i VKST, Tove Goldbeck Jensen, der er tovholder for uddannelserne

Hun forklarer, at de landmænd, der er uddannet før 2000 typisk ikke har en basisuddannelse i ledelse og derfor har et stort behov for at få opgraderet deres viden på området. På samme måde kan de yngre landmænd, som har basisuddannelsen, også få stort udbytte af kurset på grund af erfaringsudvekslingen om ledelsesværktøjer og den store fokus på ens egen udvikling som leder.

– Og så er det altid en fordel at tage et bevis på dine kompetencer, som du jo også kan tage med til andre erhverv, hvis det skulle blive nødvendigt. Og som selvstændig kan papir på lederevnerne give en bedre rating hos kreditgiverne, afslutter ledelseskonsulenten.

Få op til 8.016 kr. i refusion med SVU

Hvis du er berettiget til SVU, kan din arbejdsgiver opnå en refusion på 501 kr. pr. dag, hvor du har fri til at deltage i uddannelsen, forberede dig osv. Du og din arbejdsgiver bestemmer
selv, hvor mange dage du har fri. Et forslag kunne være 16 dage (8 kursusdage, 1 dag til eksamen og 7 dage til forberedelse, arbejde med din egen strategi og opgaveskrivning). Det giver en refusion på 8.016 kr.

Læs mere om uddannelsen lige her, eller kontakt Tove Goldbeck på telefon 5786 5387.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV